Postoji li nam išta draže od modernog vesterna u kojem je glavni junak seksi i kaubojski nastrojen pravednik?

Od prvog pojavljivanja na ekranu, od filmova poput 'Klub prvih žena' do filma 'Nicko', Timothy Olyphant postao je prava sila Hollywooda.

Rođen na Havajima i odrastao u Modestu u Kaliforniji, Timothy je od ranih godina bio omiljeni sin Modesta. Natjecao se kao profesionalni plivač te je bio izvrstan u umjetnosti. Sasvim je slučajno izabrao glumu kao izborni predmet te je uspjehom i u lovu na karijeru odveo obitelj u New York gdje je učio 'zanat' i počeo odlaziti na audicije.



Prije no što se bavio glumom, Timopthy je isprva počeo kao stand-up komičar. U to vrijeme počinjala su raditi i mnoga druga, danas zvučna imena stand-upa kao što su Dave Attell, Louis C.K., Sarah Silverman, Jay Mohr i Dave Chappelle.

Na televiziji, Olyphant je gostovao u popularnim serijama poput 'Zovem se Earl', 'U uredu', 'Seks i grad' i 'Tko je Samantha?' Pozornost kritike privukao je svojom snažnom interpretacijom rođenog vođe Setha Bullocka u kontroverznoj seriji 'Deadwood'. Serija je nominirana za nagradu ceha glumaca u kategoriji najbolje glumačke ekipe. Olyphant je gostovao i u Emmyjem nagrađenoj seriji 'Opasna igra'.



Postoji li nam išta draže od modernog vesterna u kojem heroj, Raylan Givens (Timothy Olyphnat) je seksi kaubojski nastrojen šerif? Nama ne, no ako vam samo on nije dovoljan, u nastavku vam donosimo pet razloga zašto pogledati Pravednika:

1. Serija ima popriličan pedigre: ovo je adaptirana verzija kratke priče naslova 'Fire in a hole' pisca Elmorea Leonarda.

2. Samo jako: Proći će dvije minute prije prve pucnjave, a manje od deset prije prve eksplozije!

3. No tu je puno više od pucnjave: humor je vrlo prisutan. Kentuckyevsko okružje daju, inače, napetoj seriji, čak i malo topline.

4. Naravno, tu je nešto za nježniji spol: (ili zapravo za bilo koga tko voli vidjeti fit, polugolog muškarca). Prva sezona, epizoda šest. Raylanov šef ga izvuče iz kreveta. Bez majice i otkopčane traperice. Zahvalit ćete nam kasnije...
 



5. Dame nisu za baciti, također: Ava (Joelle Carter) je ženski lik koji je teško pronaći u pop kulturi. Smiješna je i govori sve što joj je na umu. Žilava je i ne treba ju spašavati.

Pravednik se fokusira na ono što se događa kada ljudi koji žive u bezakonju zajedno rade posao. Pomiješajte par oštrih borbi, spojite ih s pohlepom, podijeljenom odanošću, gluposti, nasiljem, drogom i pljačkanjem banaka i imate ćete sastojke za urnebesnu, ali i strašnu seriju. I to sve prije no što 'dobri momci' ulete.

Seriju 'Pravednik' ne propustite pratiti od ponedjeljka do nedjelje u večernjem terminu na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju