Pravednik (Justified)

Serija

Joelle Carter

Ava Crowder

Zapažena glumica Joelle Carter na filmu, televiziji i u kazalištu glumi već deset godina. Rođena je u Georgiji, u obitelji vojnika i odrastala je diljem SAD-a.

Srednju je školu pohađala u Albanyju u Georgiji, a potom se upisala na Augusta College, dobivši sportsku stipendiju kao plivačica i trkačica krosa.

Karijeru modela započela je nedugo nakon preseljenja u New York, u koji je otišla da bi se bavila manekenstvom. No zaljubila se u glumu i upisala je studij glume na NYC-u. Gotovo odmah pojavila se na kazališnim daskama i ekranu.

Carterovu pamtimo iz kultnih naslova poput Dućan snova i Američka pita 2 te neovisnih filmova Swimming i Lisa Picard je slavna. Uz te uloge, Carterova je sudjelovala i u brojnim televizijskim projektima, među kojima su kontroverzna serija Wonderland Petera Berga (Friday Night Lights).
Ponosi se i svojim dokumentarnim filmom Altered By Elvis, za koji potpisuje i koprodukciju. Bila je koproducentica i glumica u kratkom filmu Girl and a Gun, nagrađenom za najbolji originalni kratki film na međunarodnom filmskom festivalu u Washougalu 2008. g. Bila je presretna zbog gostovanja na filmskom festivalu u Cannesu 2008. g. s filmom Jumping In, u kojem je odigrala glavnu ulogu. Upravo je završila snimanje igranog filma To Be Friends s Toddom Stashwickom u režiji Jima Eckharta. Izvršni je producent Aaron Eckhart.

X