Dnevnik Nove TV i dalje najgledanija informativna emisija, a zabavni program Nove TV potpuno dominirao televizijskim eterom

 Nova TV grupa i 2018. godinu zaključila je kao najgledanija televizija u Hrvatskoj. Prema podacima AGB Nielsena, Nova TV grupa zauzela je vodeću poziciju s 32,5 posto udjela u gledanosti u cijelom danu te s 42,5 posto u udarnom terminu.


 

U cjelodnevnom terminu kanal Nova TV ostvario je 25,6 posto udjela u gledanosti na ciljnoj skupini 4+, a njezin je program u udarnom terminu prosječno pratilo više od 500 tisuća gledatelja s ostvarenim udjelom u gledanosti od 34,9 posto. Prvi izbor među specijaliziranim kanalima, i tijekom cijelog dana i u udarnom terminu, uvjerljivo je bila Doma TV čiju je svaku minutu u udarnom terminu u prosjeku pratilo gotovo 110 tisuća gledatelja.

Najgledanija informativna emisija – Dnevnik Nove TV

Informativni program Nove TV i u 2018. čvrsto stoji na tronu gledanosti, a o njegovoj kvaliteti svjedoče i podaci gledanosti koji ukazuju da se u protekloj godini uz ''Dnevnik Nove TV'' svakog dana u prosjeku informiralo više od 550 tisuća gledatelja te je vodeća informativna emisija u zemlji ostvarila 40 posto udjela u gledanosti.

Istraživačku emisiju ''Provjereno'', koja je i u 2018. godini razotkrila brojne korupcijske afere, u prosjeku je pratilo više od 385 tisuća gledatelja te je emisija ostvarila 35,2 posto udjela u gledanosti.

Potpuna dominacija zabavnog programa Nove TV, Supertalent ponovno najgledanija emisija godine
Kada je riječ o zabavnom sadržaju, podaci gledanosti ukazuju da je i u 2018. godini gledateljima prvi izbor bila Nova TV i to sa svim svojim zabavnim emisijama, serijama i filmovima.

Najgledaniji zabavni program godine na svim televizijama, neosporno je bio zabavni show ''Supertalent'', kojega je u prosjeku gledalo oko 800 tisuća gledatelja s 49,5 posto udjela u gledanosti. Na drugom mjestu TOP zabavnih emisija u 2018. je novogodišnja emisija ''I godina nova 2019.'' koju je u prosjeku gledalo više od 715 tisuća gledatelja te je ostvarila 50,4 posto udjela u gledanosti. Pozornost gledatelja u 2018. privukao je zabavno-glazbeni show ''Tvoje lice zvuči poznato'', uz čiju je petu sezonu u prosjeku bilo više od 585 tisuća gledatelja te je show ostvario 37,3 posto udjela u gledanosti.

Dogodovštine s najpoznatijeg imanja u Hrvatskoj u hit reality showu ''Farma'' u prosjeku je pratilo više od 555 tisuća gledatelja, a svaka epizoda ostvarila je u prosjeku 35,2 posto udjela u gledanosti. Peto mjesto zauzela je prva sezona showa ''Ženim sina?'' uz čije je epizode u prosjeku bilo više od 422 tisuće gledatelje te je emisija ostvarila 35,4 posto udjela u gledanosti. U TOP 10 zabavnih emisija našao se i najgledaniji lifestyle magazin u Hrvatskoj, ''IN magazin'' kojega je u prosjeku pratilo više 346 tisuća gledatelja te je emisija ostvarila 33,2 posto udjela u gledanosti.

Na ljestvici gledanosti TOP 10 serija u 2018. svih 10 pozicija zauzele su serije Nove TV. Najgledanija serija na svim televizijama u 2018. godini bila je ''Na granici'' čiju je svaku epizodu u prosjeku pratilo više od 675 tisuća gledatelja te je ostvarila 43,5 posto udjela u gledanosti. Na drugom mjestu je serija ''Čista ljubav'' koju je pratilo više od 663 tisuća gledatelja i ostvarila je 41 posto udjela u gledanosti, dok je treće mjesto zauzela turska uspješnica ''Istanbulska nevjesta'' koju je u 2018. pratilo više od 623 tisuće gledatelja, odnosno serija je ostvarila 38,1 posto udjela u gledanosti.

Sljedeća mjesta na tablici gledanosti pripala su serijama ''Bit ćeš moja'', ''Anđeli'', ''Djevojka sa sela'', ''Lud, zbunjen, normalan'', ''Ne diraj mi mamu'', ''Rat ruža'' te ''Kad susjedi polude''.

Osim najjačeg zabavnog i serijskog programa, Nova TV može se pohvaliti i najgledanijim filmskim programom. Od TOP 10 najgledanijih filmova u 2018., njih 7 emitirano je na Novoj TV, a najgledaniji film u 2018. godini bio je ''Legenda o Tarzanu'' kojega je gledalo oko 435 tisuća gledatelja te je film ostvario 28,8 posto udjela u gledanosti.


Izvor: AGB Nielsen
Razdoblje: 1.1.2018.-31.12.2018.
Ciljna skupina: 4+

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju