Najgledaniji Dnevnik Nove TV i IN magazin te serijske uspješnice 'Na granici' i 'Istanbulska nevjesta'.

Nakon što je Nova TV 2018. godinu zaključila kao najgledanija televizija u Hrvatskoj, i u 2019. nastavila je u istom tonu. Prema podacima AGB Nielsena, Nova TV grupa u siječnju zauzela je prvu poziciju s 30,9 posto udjela u gledanosti u cijelom danu te s 39,3 posto u udarnom terminu.

U cjelodnevnom terminu kanal Nova TV ostvario je vodećih 24,1 posto udjela u gledanosti na ciljnoj skupini 4+, a njezin je program u udarnom terminu prosječno pratilo više od 522 tisuće gledatelja s ostvarenim udjelom u gledanosti od 31,7 posto. Prvi izbor među specijaliziranim kanalima, i tijekom cijelog dana i u udarnom terminu, uvjerljivo je bila Doma TV čiju je svaku minutu u udarnom terminu u prosjeku pratilo oko 125 tisuća gledatelja.

Promatrajući rezultate informativnih emisija svih nacionalnih televizija, 'Dnevnik Nove TV' i dalje je uvjerljivo najgledaniji s prosječno 625 tisuća gledatelja, odnosno 36,8 posto udjela u gledanosti. 'Vijesti Nove TV' najgledanije su popodnevne vijesti u Hrvatskoj s 36,3 posto udjela u gledanosti, a u prosjeku ih je u siječnju pratilo više od 466 tisuća gledatelja. Najviše gledatelja informiralo se i uz 'Večernje vijesti' koje je u prosjeku pratilo više od 245 tisuća gledatelja s 29,6 posto udjela u gledanosti.



Rođendansko ozračje najdugovječnije lifestyle emisije u Hrvatskoj, 'IN magazina', koji je u siječnju proslavio 10 godina emitiranja – zaokruženo je prvim mjestom među zabavnim emisijama. 'IN magazin' je tako u siječnju ostvario 31,5 posto udjela u gledanosti, a uz njega je u prosjeku bilo oko 435 tisuća gledatelja.



Bogat serijski program Nove TV zauzeo je prva mjesta na tablici najgledanijih serija na svim televizijama, a od TOP 10 najgledanijih, njih 7 su serije Nove TV. Uvjerljivo najgledanija i u siječnju je bila domaća serija 'Na granici' koju je u prosjeku pratilo oko 750 tisuća gledatelja te je serija ostvarila 47,1 posto udjela u gledanosti. Odmah nakon domaće uspješnice po gledanosti slijedi turska hit serija 'Istanbulska nevjesta' čije je epizode u siječnju pratilo oko 592 tisuće gledatelja. Najgledanije bile su još i serije 'Lud, zbunjen, normalan', 'Ukradeni život' te 'Rat ruža'.



Najgledaniji film u siječnju bio je akcijski film 'Savršena meta' emitiran na Novoj TV kojega je u prosjeku gledalo gotovo 430 tisuća gledatelja te je film ostvario 31,6 posto udjela u gledanosti.

Izvor: AGB Nielsen
Razdoblje: 1.1.-31.1. 2019.
Ciljna skupina: 4+

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju