Lud, zbunjen, normalan, 1. svibnja

Izetova (Mustafa Nadarević) veza s Anom (Halima Mušić), i Farukova (Senad Bašić) s njenom kćerkom Tanjom (Slađana Bukejlević), svojevrsna su prepreka jedna drugoj.

Lud, zbunjen, normalan, 3. svibnja

Enes Hadžiethemćumurović se našao pred teškim problemom, u javnost je procurila vijest da on, mada se već godinama bavi odvjetničkim poslom, uopće nema položen pravosudni ispit.

Likovi

+ Likovi

Zanimljivosti

+ Zanimljivosti

Ilir Meta novi je predsjednik Albanije

Pobjeda uz potporu socijalista

Albanski zastupnici izabrali su u petak Ilira Metu za predsjednika države, uglavnom ceremonijalnu dužnost. Meta je pobijedio zahvaljujući potpori vladajućih socijalista.

+ O Seriji

O Seriji

Tri generacije muške obitelji Fazlinović žive u jednom stanu. Luckasti djed udovac, zbunjeni sin glazbenik i pametni unuk student.

Redatelj: Elmir Jukić (Ram za sliku moje domovine)
Scenarist: Feđa Isović
Glazba: Dino Šukalo, Dino Šaran

Uloge:
Izet: Mustafa Nadarević
Faruk: Senad Bašić
Damir: Moamer Kasumović
Ivana:    Gordana Boban
Dino: Milan Pavlović
Marija: Tanja Šojić       
Šefika: Jasna Žalica
Stjepan: Saša Petrović
Spomenka: Milena Dravić


Izet, Faruk i Damir, tri su generacije obitelji Fazlinović. Svaki od njih sa specifičnim generacijskim problemima koji se, s obzirom da žive u istom stanu, isprepliću.   'Ženska ruka' u njihovim životima je prostodušna kućna pomoćnica Šefika. Njih četvero čine dramaturšku okosnicu priče u kojoj svatko, originalnošću svoga karaktera, doprinosi zapletima i komičnim situacijama.

Faruk (Izetov sin, a Damirov otac) je glazbeni producent i vlasnik privatnog studija «Akord». Studio ima dva zaposlenika; tajnicu Ivanu i tonca Dina. Njih dvoje (Ivana i Dino) su više od običnih zaposlenika. Oni su gotovo kao dio obitelji sa svojim veoma preciznim dramaturškim zadacima u odnosu na obiteljske probleme obitelji Fazlinović, ali jednako tako oni se pojavljuju i kao nosioci zasebnih priča koje su vezane za njihov privatni i profesionalni život.

U neposrednoj blizini studija je kafić. To je mjesto okupljanja svih likova. Kafić, naravno, ima vlasnike (Marija i Stjepan) i osoblje (Selma). Ni oni nisu tek usputni karakteri već, nerijetko, nositelji čitavih zasebnih priča koje, u pravilu, imaju svoju refleksiju na Fazlinovićeve ili događaje u studiju «Akord».

U svakoj epizodi pojavljuje se i čitav niz epizodnih likova, nerijetko su to poznate javne ličnosti u cameo ulogama.


O likovima:

IZET – Stariji gospodin sedamdesetih godina, inženjer u penziji. Još uvijek je veoma vitalan i sklon dobroj čašici. Udovac. Politički je izrazito “crveno” orijentiran. Stara garda. Senilan po potrebi, kada mu to odgovara. Hoda sa štapom.

FARUK – Izetov sin jedinac. Ima nešto više od četrdeset godina, lijen je i prilično neambiciozan. Razveden i iz tog braka ima sina Damira. Njih trojica; Izet, Faruk i Damir žive u istom stanu. Faruk je vlasnik glazbenog studija “Akord”. Roker je po glazbenom opredjeljenju, ali s obzirom da studio slabo radi, spreman je i na kompromise.

DAMIR – Farukov sin. Student. Sve same petice. Za razliku od oca i djeda, Damir je “na zemlji”.

IVANA – Tajnica u studiju. Seksi djevojka u tridesetima, puna ciničnih opaski. Ona drži sve pod kontrolom. Da nema nje, i ono malo što u studiju funkcionira stalo bi.

DINO – Tonac u studiju. Priglup i opterećen seksom. S obzirom da je odnos želja i mogućnosti, kada je seks u pitanju, katastrofalan, ne preostaje mu ništa drugo nego da se prejeda po čitav dan. Pati od težine.

SELMA – Konobarica u kafiću koji je odmah do studija. Bog ju je obdario ljepotom, ali ne i pretjeranom pameću.

STJEPAN – Vlasnik kafića. Govori snažnim hercegovačkim naglaskom. Mostarac. Pokušava se držati što više po strani po svim pitanjima.

MARIJA – Stjepanova supruga. Također radi u kafiću, više oko kuhinje, ali ponekad i poslužuje. Ona ustvari vodi glavnu riječ i u braku i u kafiću.

ŠEFIKA – Žena u ranim pedesetima. Par puta tjedno dolazi u stan kod Izeta, Faruka i Damira i sprema ga. Nekada im i nešto skuha. Prostodušna domaćica uvijek spremna na kritiku

X