Najgledaniji informativni program, dramske serije i zabavna emisija 'Supertalent'.

Nova TV je i posljednji mjesec 2019. godine završila kao najgledanija televizija, kako tijekom cijelog dana tako i u udarnom terminu. Prema rezultatima gledanosti, Nova TV je u prosincu bila najgledaniji nacionalni kanal s 31,9 posto udjela u gledanosti u udarnom terminu te tijekom cijeloga dana s udjelom u gledanosti od 22,8 posto. Doma TV je u prosincu bila najgledaniji specijalizirani kanal u Hrvatskoj, sa 7,4 posto udjela u gledanosti tijekom cijeloga dana i 7,2 posto udjela u gledanosti u udarnom terminu.

'Dnevnik Nove TV' i dalje je najgledanija središnja informativna emisija u Hrvatskoj s 37,3 posto udjela u gledanosti i prosječno više od 576 tisuća gledatelja. Najnovije informacije i poslijepodne gledatelji najradije prate upravo u programu Nove TV, što dokazuje gledanost 'Vijesti Nove TV' u 17 sati, koje su najgledanije popodnevne vijesti u Hrvatskoj s ostvarenim udjelom u gledanosti od 30,7 posto i u prosjeku više od 357 tisuća gledatelja.

Nova TV je u prosincu bila izbor i mnogih gledatelja serijskog programa u zemlji. Od deset najgledanijih serija, šest ih je emitirano u programu Nove TV, odnosno top tri najgledanije serije su one prikazivane u programu Nove TV. Dramska serija 'Na granici' i proteklog je mjeseca bila najgledanija serija. U prosjeku je avanture junaka iz Lokvice svakoga dana pratilo više od 611 tisuća gledatelja, s udjelom u gledanosti od 37,5 posto. Seriju 'Drugo ime ljubavi' svakoga dana u prosjeku pratilo je gotovo pola milijuna ljudi, s udjelom u gledanosti od 32 posto. Tursku seriju 'Crni biser' svakoga je dana pratilo više od 324 tisuća gledatelja, s udjelom u gledanosti od 23,6 posto. Zgode i nezgode obitelji Fazlinović u seriji 'Lud, zbunjen, normalan' pratilo je u prosincu prosječno više od 252 tisuće gledatelja, a ta serija ostvarila je udio u gledanosti od 18,5 posto. Humorističnu seriju 'Ne diraju mi mamu' pratilo je više od 218 tisuća gledatelja, uz udio u gledanosti od 18,5 posto. Među top devet serija je još jedna hrvatska humoristična serija 'Samo ti pričaj' koju je svakoga dana u prosincu pratilo gotovo 177 tisuće ljudi, s udjelom u gledanosti od 12,9 posto.

Najgledanija zabavna emisija u Hrvatskoj i proteklog je mjeseca bio show 'Supertalent', kojeg je pratilo u prosjeku gotovo 760 tisuća gledatelja, koja je ostvarila 50,7 posto udjela u gledanosti. Prema podacima gledanosti, posljednje minute prošle godine uz Novu TV bilo je više od 625 tisuća gledatelja. Novogodišnji specijal 'I godina nova 2020' pratilo je više od 578 tisuća gledatelja, a ostvario je udio u gledanosti od 39,9 posto. To je za čak 75 posto bolje od prvog konkurenta. Lifestyle emisija 'IN magazin' i u proteklom je mjesecu postigla zavidne rezultate, a svakodnevno je uz male ekrane privlačila u prosjeku 378 tisuća gledatelja i ostvarila 29,6 posto udjela u gledanosti.

Od deset najgledanijih filmova u prosincu, njih pet prikazano je u programu Nove TV. Među top četiri najgledanijih filmova tri su emitirana na Novoj TV – radi se o američkim akcijskim filmovima 'Pravednik' kojeg je pratilo više od 378 tisuća gledatelja te je ostvario 27,6 posto udjela u gledanosti, 'Geostorm' kojeg je pratilo više od 332 tisuća gledatelja, s udjelom u gledanosti od 22,2 posto, te 'Salt' kojeg pratilo više od 315 tisuća gledatelja s udjelom gledanosti od 20,3 posto. Među top devet filmova su i američka akcija 'Bez sna' kojeg je gledalo više od 302 tisuće ljudi, s udjelom gledanosti od 19,5 posto, te američka obiteljska drama 'Sjeverni pol: Otvoreno za Božić' uz kojeg je pred malim ekranima bilo gotovo 300 tisuća gledatelja, s udjelom gledanosti od 20,6 posto.

Izvor: AGB Nielsen
Razdoblje: prosinac 2019.
Ciljna skupina: 4+

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju