Majstor borilačkih vještina u napetoj akciji!

Napeta akcija „Krvavo iskupljenje“ priča je o Quinnu Forteu koji ima naizgled idealan život– ogromnu moć, novca u izobilju, ženu koja ga voli i brata kojem je idol. Također, ima i neprijatelje koji će se pobrinuti da u jednoj noći izgubi sve što ima. Izdan o bliskog suradnika, toliko mu je uvjerljivo namješteno ubojstvo oca mafijaša da u to povjeruje i njegov brat. Kad izađe iz zatvora ne želi kopati po prošlosti, no novi vođa bande ga svejedno ne želi pustiti na miru. Forte mu odluči uzvratiti, a pridruži mu se i The Swede.

Glavnog lika u ovom filmu glumi Dolph Lundgren koji svoj privatni život vješto skriva od medija. Pročitajte šest zanimljivih činjenica o ovom tajanstvenom švedskom glumcu.

1. Umalo je ubio Sylvestera Stallonea. Njegova najpoznatija uloga je vezana za četvrti nastavak Rockyja u kojem je utjelovio sovjetskog boksača Ivana Dragu. Stallone je na početku mislio da je Lundgren previsok za tu ulogu, tijekom snimanja filma ispostavilo se da je Stallone ipak bio u pravu. Naime, za vrijeme snimanja scene kada se Rocky i Drago bore, Stallone je izazivao Lundgrena da ga udari jače- što je ovaj i učinio i ozlijedio Stallonea koji je imao posljedice ravne velikoj prometnoj nesreći.

2. Lundgren je genij. Završio je fakultet po zanimanju je kemijski inženjer i tehnolog. Ovaj poznati glumac odrastao je u Stockholmu gdje je njegov glavni fokus bilo obrazovanje. Bio je miran dječak koji je imao problem s alegrijama i nije se pretjerano bavio sportom. Međutim, nakon što je upoznao model i glumicu Grace Jones, odlučio se za glumačke vode.

3. Uvijek je sa sobom nosio dva pištolja. Nakon što se doselio u New York bio je jako izgubljen i kako bi se zaštitio nosio je uvijek dva mala pištolja sa sobom. Za jedan časopis je izjavio da mu preseljenje u Ameriku nije bilo najsjajnije jer je bio u konstantnom strahu od policije i nasilnika; bez obzira na to što je majstor borilačkih vještina.

4. Odbio je ulogu u Gladijatoru. Dobio je poziv da glumi u Gladijatoru, međutim tu ponudu je odbio. Lundgren je izjavio da je pročitao scenarij i cijela ta radnja mu se nije svidjela jer nije bilo puno akcije. Na kraju se ispostavilo da je Gladijator dobio Oskara, a Lundgren je kasnije izjavio da mu je odbijanje te uloge bila velika pogreška.

5. Priča šest jezika. Poznato je da je ovaj mišićavi akcijski glumac vješt u karateu, osim toga on je visoko obrazovan i priča šest jezika. Pošto je često u filmovima glumio ruske plaćenike, ne biste vjerovali, ali ruski ne zna pričati. Priča francuski, engleski, švedski, japanski, njemački i španjolski.

6. Neprosljavljeni glazbenik. Osim što je visoko obrazovan, majstor borilačkih vještina, nekadašnji prvak u karateu, Lundgren je i glazbenik. Naime, komponirao je svoju glazbu i izvrsno svira bubnjeve.

Napetu akciju "Krvavo iskupljenje" ne propustite pogledati u ponedjeljak u večernjem terminu na Novoj TV. 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju