Lana: „Ovo je toliko lijep osjećaj, ja osjećam toliki ponos!“

Završio je još jedan Celebrity MasterChef, a pobjedu je ove godine odnijela Lana Klingor Mihić. „Ovo je toliko lijep osjećaj, ja osjećam toliki ponos. Ni u najluđim snovima nisam mislila da će to završiti tako. Toliko sam sretna i ponosna na ovo da uopće to ne mogu objasniti!', izjavila je pobjednica. Od žirija Lana je dobila same pohvale, jer od početka kuhala jako marljivo, angažirano i dobro, a Andrej joj je rekao: „Štreberice, bravo!“


Pobjednica druge sezone Lana Klingor Mihić zaradila je prestižnu titulu drugog Celebrity MasterChefa, a njezina pobjeda donijet će pomoć onima koja je ona najpotrebnija. Ovoga puta to je Obrtnička škola u Požegi kojoj će Nova TV osigurati opremanje kuharskog kabineta. Osim toga partner showa Konzum osigurat će namirnice za potrebe Srednje škole Hvar koja ima područne škole i u Hvaru i u Jelsi. Škola koju pohađa stotinjak učenika godišnje će ovom donacijom upotpuniti svoje potrebe s namirnicama na godišnjoj razini.


U velikom finalu koji se sastojao od tri faze, Lana je sa samo dva boda više oduzela pobjedu Igoru Barberiću. Finalisti su morali napraviti tri jela, predjelo, glavno jelo i desert. Nakon prve dvije faze Lana je vodila tek s jednim bodom, a desert je presudio. Lanin posljednji tanjur imena 'Potez očajnika' dobio je dva boda više, unatoč tome što je tijekom priprave finalistica imala puno problema te je svoje prvotno ambiciozno zamišljeno jelo promijenila. „Lana ovo nije ispalo ono što smo očekivali, malo si bila preambiciozna. Ipak dosta dobro ti je ispalo. Pohvalno je to što si se uspjela snaći u zadnji čas!“, komentirala je Ana Grgić njezin desert. Lani, naime nisu uspjele dvije kreme koje je prvotno zamislila pa je to zamijenila s kremom od mascarponea i čokolade. Igor je isto imao problema sa svojom 'Čokoladnom mini tortom s kremom od vanilije', jer mu je u slastici nedostajao jedan element koji je prethodno zamislio pa ga je prezentirao bez njega.


Za predjelo Barberić je uspješnije spremio kovača koji je dobio dvije petice i jednu četvorku. Laninom predjelu 'Ponzu spice kovač na pjenici od bosiljka' žiri je zamjerio previše tartufa u umaku te je dobila tri četvorke.


Glavno jelo uključivalo je odabir namirnice, odnosno mesa. Igor je odabrao teleći kare, a Lana janjeći rack. Odlikašica Lana za glavno jelo je dobila sve tri petice, dok je Igor dobio sve četvorke. Iako su ocjene bile samo vrlo dobre, Igor je dobio pohvale kako je unatoč tome što je vegan, maher u spravljanju mesa. „Ono što me fascinira je to što si toliko uspješan u obradi mesa, ali ga zapravo ne jedeš. To je tvoj skriveni talent!“, pohvalio je finalista Andrej.


Veliko finale iznjedrilo je Celebrity MasterChef pobjednicu. Lana je tijekom finala izjavila: „Vrhunski chef mora imati mirne živce, organiziranu glavu i puno znanja!“. Čini se da je njezin moto ovog puta bio najbolji recept za pobjedu.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju