Ana Grgić najavljuje: „Danas im se ništa ne tolerira i ništa im se neće progledati kroz prste!“

Nakon 11 tjedana brojnih izazova, pohvala i kritika, Lana Klingor Mihić i Igor Barberić konačno će ukrstiti svoje kuhače i natjecat se za laskavu titulu drugog celebrity MasterChefa. Lanin put u natjecanju obilježen je dobrim komentarima žirija. „Djeluje kao da je radio neki profesionalac“, pohvalila je Lanu Ana u prijašnjim emisijama. Lana će za sebe reći kako je potpuno predana kuhanju, a da poraze ne prihvaća baš dobro. S druge strane Igor je u natjecanje došao da se dobro zabavi. „Došao sam kao mlad dečko, kompletno bez očekivanja, bit će zabavno“, izjavio je Barberić. Na početku finala Igor i Lana imat će veliku tremu, a Igor će se našaliti na račun Lanine visine: „Natječem se protiv sile velike, a tako male. Mala Lana brege dere!'


Na početku finala žiri će finaliste upoznati s pravilima te će ih dodatno motivirati za pobjedu: „Naš show je humanitarnog karaktera i pomoći će nekom kome je potrebno. Imate misiju!“, rekao je Radovan. Naime, pobjeda će donijeti pomoć onima kojima je najpotrebnija. Ovog puta to je Obrtnička škola u Požegi kojoj će Nova TV osigurati opremanje kuharskog kabineta. Osim toga, partner showa Konzum osigurat će namirnice za potrebe Srednje škole Hvar koja ima područne škole i u Hvaru i u Jelsi. Škola koju pohađa stotinjak učenika godišnje će ovom donacijom upotpuniti svoje potrebe s namirnicama na godišnjoj razini.

Pravila finala bit će sljedeća: svaki finalist morat će napraviti tri jela – predjelo, glavno jelo i desert. Nakon svakog završenog dijela, žiri će kušati i ocijeniti jela. Kad se završe sve tri faze finala zbroj ocjena svakog elementa iznjedrit će novog Celebrity MasterChef pobjednika.


U pripremi predjela osjetit će se velika trema kod Lane: „Imam osjećaj kao da sam na faksu, ali sedam puta gore!“ Glavna namirnica u predjelu bit će riba kovač, a za pripremu natjecatelji će imati tek 30 minuta. Žiri će ovog puta biti nemilosrdan, a Ana će objasniti ocjenjivanje: „Danas im se ništa ne tolerira i ništa im se neće progledati kroz prste!


Kod Igora će se osjetiti pravi natjecateljski duh te će ovaj prvi kuharski dvoboj usporediti s boksačkim mečom u Las Vegasu. Kod glavnog jela Igor i Lana će morati birati između janjećeg racka i telećeg karea. Igor će se odlučiti za teletinu, a Lana za janjetinu.

Najveći izazov ujedno, i posljednji, bit će za trećom radnom jedinicom na kojoj će se praviti desert. „Ovo je do sad bilo kao mačji kašalj, a sad slijedi horor!“, bit će prestravljena Lana, jer joj je priprema slastica slabija strana. Iako će imati najviše vremena za desert, najveće komplikacije će se upravo dogoditi prilikom priprave zadnjeg MasterChef tanjura. Andrej će ih upoznati s pravilima: „Imate dva tanjura i čašu, a vi morate izabrati u čemu ćete servirati svoj desert. Ovog puta ne uvjetujemo vas namirnicama, nego sa formom“.Lana će se odlučiti na ambiciozan korak u pripremi svoje slastice, a Igor će ići na malo sigurniju varijantu.


Chefica Ana će kod obilaska Lani dobaciti da je vrlo ambiciozno to što radi. „To je propast, čak je i njoj to ambiciozno, a ja ne znam slatko raditi!“, zaključit će Lana. Pri prezentaciji deserta Lana će svoju slasticu nazvati 'Potez očajnika!', a Igoru će jedan element deserta zagorjeti u pećnici.


Čije predjelo, glavno jelo i desert će biti bolje – Lanino ili Igorovo? Tko će postati drugi Celebrity MasterChef Hrvatske ne propustite saznati u velikom finalu na Novoj TV u 22:35h!

 

Pratite Celebrity #MasterChefHRV i na društvenim mrežama:
o Facebook
o Instagram
o Twitter

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju