Nova TV najgledanija televizija i u kolovozu, DNEVNIK.hr najčitaniji portal u Hrvatskoj!

Nova TV nastavlja potvrđivati da je prvi izbor gledatelja, a podaci od prethodnog mjeseca dokazuju da snažno dominira domaćim medijskim tržištem. U kolovozu Nova TV bila je najgledaniji televizijski kanal u Hrvatskoj, kako tijekom cijelog dana tako i u udarnom terminu, njezini digitalni kanali rušili su vlastite rekorde te je portal DNEVNIK.hr u kolovozu bio najčitaniji news portal u zemlji.

U kolovozu je uz najgledaniju televiziju, Novu TV u udarnom terminu u prosjeku bilo oko 335 tisuća gledatelja te je ostvareno 30,4 posto udjela u gledanosti, a tijekom cijelog dana program Nove TV je u prosjeku pratilo više od 121 tisuće gledatelja te je ostvario 21,8 posto udjela u gledanosti. Specijalizirani kanal Doma TV je na trećem mjestu po gledanosti svih kanala u zemlji, s 9,1 posto udjela u gledanosti u udarnom terminu te 8,7 posto u cijelom danu.

Dnevnik Nove TV i dalje drži čvrstu poziciju najgledanije središnje informativne emisije s 39,9 posto udjela u gledanosti te se uz njega u prosjeku svakog dana u kolovozu informiralo oko 415 tisuća gledatelja. Dnevnik Nove TV prošloga mjeseca bio je za 82 posto gledaniji od svog prvog konkurenta te za 126 posto gledaniji od drugog konkurenta.

Najgledanije popodnevne vijesti su Vijesti Nove TV s prosječnih 32,7 posto udjela u gledanosti, dok su Večernje vijesti Nove TV najgledanije vijesti emitirane u večernjem terminu s prosječno ostvarenih 28,7 posto udjela u gledanosti.

Kada je riječ o zabavnom programu, gledatelji također biraju Novu TV. Najgledanija zabavna emisija u kolovozu na svim televizijama je IN magazin, uz koju je u prosjeku bilo oko 285 tisuća gledatelja, odnosno emisija je u prosjeku ostvarila 35,3 posto udjela u gledanosti.

Među TOP 10 najgledanijih serija, polovica ih je emitirana na Novoj TV, a tri na kanalu Doma TV.

Uvjerljivo najgledanija serija je i dalje ''Kud puklo da puklo'' uz koju je u kolovozu u prosjeku bilo gotovo 470 tisuća gledatelja, a ostvarila je 37,8 posto udjela u gledanosti, zatim serija''Lud, zbunjen, normalan'' koju je u prosjeku gledalo više od 381 tisuće gledatelja s ostvarenih 27,1 posto udjela u gledanosti. Na trećem je mjestu napeta turska dramska serija ''Dijete'' koju je u prosjeku u kolovozu pratilo gotovo 380 tisuća gledatelja te je prosječno ostvarila 31,4 posto udjela u gledanosti.

Gledatelji su zatim birali nagrađivanu američku dramsku seriju ''Good doctor'', uz koju je u prosjeku bilo više od 290 tisuća gledatelja te je ostvarila 23,1 posto udjela u gledanosti.

Američka kriminalistička serija ''Tijelo je dokaz'' koja se emitira na Doma TV-u ostvarila je prosječno 13,9 posto udjela u gledanosti, a uz nju je bilo gotovo 250 tisuća gledatelja. Među top 10 najgledanijih serija još su dvije koje se emitiraju na Doma TV-u – američke kriminalističke serije ''Kosti'' te ''Crna lista''.

Od TOP 10 filmova u kolovozu, osam ih je prikazano na Novoj TV. Među njima je ''Zavjet ljubavi'', američko-francuska romantična drama, koju je gledalo gotovo 300 tisuća gledatelja, a film je ostvario 24,9 posto udjela u gledanosti, zatim američko-kineski obiteljski film ''Karate Kid'' uz kojeg je bilo više od 276 tisuća gledatelja te je ostvario 23,7 posto udjela u gledanosti. Gledatelji su u kolovozu uživali i uz američku romantičnu komediju ''Moja lažna žena'', s Adamom Sandlerom i Jennifer Aniston u glavnim ulogama, uz koju je u prosjeku bilo više od 250 tisuća gledatelja te je ostvarila 18,3 posto udjela u gledanosti. U top 10 najgledanijih filmova u kolovozu ušli su još komedija ''Sve što djevojka može poželjeti'', američki glazbeni film ''Povratak Mary Poppins'', američka kriminalistička drama ''Šetnja među grobovima'' te akcijski filmovi ''Wonder Woman'' i ''Kapetan Amerika: Prvi osvetnik''.

DNEVNIK.hr najčitaniji news portal u Hrvatskoj

U nikad izazovnijim vremenima, portal DNEVNIK.hr ponovno obara rekorde čitanosti. Najčitaniji news portal u zemlji u kolovozu je zabilježio svoj dosad najveći broj stvarnih korisnika, njih 2.031.809. Provjerene i pravovremene informacije o svim aktualnim temama, od koronavirusa do obljetnice Oluje, čitatelji su rado pratili i na Facebook stranici portala na kojoj je ostvareno čak 20 milijuna video pregleda. Također, DNEVNIK.hr je i dalje uvjerljivo najjači news portal na Twitteru u Hrvatskoj s više od 225.000 pratitelja, dok na Instagramu broji njih gotovo 100.000.

Rekorde su u kolovozu zabilježili i portali zadovoljna.hr, punkufer.hr, showbuzz.hr te folder.hr.

Specijalizirani portal za putovanja i gastronomiju punkufer.hr u kolovozu imao je rekordnih 898.058 stvarnih korisnika i rekordnih 4.860.524 pregleda stranica, dok je i najčitaniji lifestyle portal zadovoljna.hr također srušio svoj rekord pa je u kolovozu imao 1.236.745 stvarnih korisnika. Rekord je srušilo i portal folder.hr s 739.784 stvarnih korisnika i 13.033.984 pregleda stranica.

Osim po čitanosti portala, Nova TV se i dalje može pohvaliti kao prvi i najsnažniji medijski brend na društvenim mrežama s ukupno više od 3.5 milijuna pratitelja na Facebooku, na Twitteru preko 280.000, a na Instagramu preko 670.000 pratitelja. Uz najgledanije TV kanale i ovakve rezultate u digitalnom segmentu, Nova TV nastavlja jačati svoju lidersku poziciju najsnažnije multimedijalne kompanije u zemlji.

Izvor: AGB Nielsen;
Period: kolovoz 2020.,
Ciljna skupina: 4+

Izvor za digital: Gemius, Facebook Insights, Instagram Insights, Twitter Analitycs;
Period: kolovoz 2020.,.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju