Nakon ugodnog boravka u jedinstvenom dizajnerskom hotelu Lone, Rene i Mia svoju gastronomsku avanturu nastavljaju prema Dalmaciji.

3.ep, nedjelja, 20. siječnja

Nakon ugodnog boravka u jedinstvenom dizajnerskom hotelu Lone, Rene i Mia svoju gastronomsku avanturu nastavljaju prema Dalmaciji. No prije nastavka putovanja čeka ih još jedna zanimljiva stanica – Stancija 1904. Konoba stara više od sto godina, smještena u istarskom mjestu Svetvinčenat, otkrit će im jedan sasvim drugačiji i individualizirani pristup turizmu i tajnu pripremanja tradicionalne istarske supice, neobičnog jela koje je i pozitivno i negativno šokiralo i iznenadilo Miju Kovačić.

Ohrabreni još jednim pozitivnim gastro iskustvom, uputili su se na sljedeću destinaciju. Nakon najsjevernijeg dijela Mediterana, svaki kilometar bliže jugu vizura se potpuno mijenja, a mirisi borova i zvukovi cvrčaka jasno odaju gdje se nalaze. Iako je Mia na domaćem terenu u Dalmaciji, Rene će ju pokušati fascinirati otkrivanjem skrivenih kutaka te prelijepe hrvatske regije. Njihova prva postaja prema jugu je i jedinstveni otočić Košara, koji se sramežljivo skriva između mnogo većih i poznatijih otoka: Pašmana, Dugog otoka i NP-a Kornati. Tamo će na najbolji mogući način, u spoju netaknute divljine i najmodernije tehnologije na Mediteranu, otkriti zanimljivu priču o uzgoju ribe. Uz iskusne sugovornike, saznat će koliko je vremena i truda potrebno da riba iz mora završi na tanjuru, a neće se ustručavati ni sami prihvatiti posla. Uz Miju i Renea, i u ovoj epizodi Okusa Hrvatske, otkrijte zašto je Hrvatska jedna od najzanimljivijih gastro destinacija na svijetu.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju