U novoj epizodi ´Okusa Hrvatske´ uživanje i istraživanje gastronomskih bogatstava kontinentalne Hrvatske se nastavlja.

9.ep - 26. svibnja

U novoj epizodi ´Okusa Hrvatske´ uživanje i istraživanje gastronomskih bogatstava kontinentalne Hrvatske se nastavlja. Mia i Rene kreću prema Srijemu i iločkim vinogradima. Gledatelji će upoznati vrstu vina koja uspijeva na ovom djelu Hrvatske i hvale je vrijedna diljem svijeta - traminac. Upravo ta sorta u ovoj emisiji gledatelje će odvesti daleko u povijest. Ovo vino nastalo je u 3. stoljeću, a vinski podrumi postoje od 15. stoljeća. Kvaliteta traminca, bogata aroma, mijenjanje mirisa i okusa prilikom starenjem vina samo su neke od kvaliteta koje su prepoznate i nagrađivane diljem svijeta. Nakon kvalitetnog vina Mia i Rene uputiti će se u dvorac Principovac kako bi si priuštili što kvalitetniju hranu te će gledateljima donijeti zanimljivu priču korištenja seljačke hrane u modernoj interpretaciji. Punog želuca i širokih osmijeha otići će na obalu Dunava. Prilikom vožnje Dunavom otkrit će koje se vrste ribe u njemu nalaze i koji je najpoznatiji specijalitet ovog kraja te po čemu se njegova gastronomska kvaliteta teško može mjeriti sa konkurencijom.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju