Okusi Hrvatske vode nas u Split i Omiš.

5.ep, subota 9. veljače

Okusi Hrvatske vode nas u Split i Omiš. Delicije koje će Rene i Mia otkriti i degustirati u ovom dijelu Hrvatske zagolicat će ponovno osjetne pupoljke gledatelja. Gurmanski duo u Splitu uz svog domaćina Zlatka Marinovića posjećuje splitsku peškariju, tržnicu poznatu po svježoj jadranskoj ribi, neodoljivim vrstama školjaka, temperamentu mještana i šarolikosti namirnica koje bude kreativnost svakog majstora kuhinje. Na koji način prepoznati svježu ribu, koji su najbolji i najukusniji načini pripreme školjaka te koji su sve sinonimi za dagnju, samo su neke od stvari koje će Mia naučiti u ovoj emisiji. Nakon istraživanja i jedinstvenih doživljaja na splitskom pazaru jednoglasan je zaključak da se ipak kvaliteta svake tržnice očituje u samom ugođaju iste. Zlatko Marinović vlasnik restorana „Nostromo“ svoj meni i svakodnevne specijalitete bazira na jednostavnim jelima koja diktiraju prvenstveno sezonski dostupne namirnice. Četiri godišnja doba, mnoštvo dostupnih svježih namirnica i pregršt neodoljivih recepata. Nakon istraživanja Splita i njegovih kulinarskih specijaliteta Rene i Mia kreću prema Omišu, gradu gusara i braće Kovačića. Budući da je ovo kraj Mije Kovačić, Rene u ovom dijelu emisije prepušta gastronomsku palicu njoj i njezinim kulinarskim iskustvima ovog područja. Naši putnici će pokušati dočarati kako se pripremaju i kojeg su okusa poljički sopranik i omiški kruh pod pekom iz restorana „Radmanove mlinice“. Nakon dobrog obroka vrijeme je da se okušaju u sportu na živim vodama Cetine, a kako će ta priča završiti i tko će izvući deblji kraj, Mia ili Rene, otkrit ćemo u novoj epizodi Okusa Hrvatske.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju