Kad je Vili vidio sliku zmaja u Rosienoj slikovnici, odmah se poželio vratiti u srednji vijek. Obukao se poput princa, autić je pretvorio u konja i samo je trebao pronaći zmaja protiv kojeg će se boriti.

49-50.ep - 27. prosinca

Kad je Vili vidio sliku zmaja u Rosienoj slikovnici, odmah se poželio vratiti u srednji vijek. Obukao se poput princa, autić je pretvorio u konja i samo je trebao pronaći zmaja protiv kojeg će se boriti. Na Vilijevu veliku radost, Zekan je prihvatio izazov nastojeći sagraditi pravog zmaja koji će se suprotstaviti princu Viliju. Medo je uputio Zekana kako da napravi zmaja, Hana mu je posudila material za gradnju. Kad je Beti začula zapomaganje iz labirinta svima je javila da je tamo zmaj. Princ Vili bio je oduševljen. Rosie je bila zabrinuta jer nije dugo vidjela Zekana. Kad su stigli u labirint otkrili su da je Zekan zaglavio u vlastitom zmaju. Zekan je bio razočaran jer je najgori zmaj na svijetu. Ali Rosie ima ideju i pozove Vilija da kasnije dođe na igralište. Hoće li ga tamo dočekati pravi zmaj? Vlada veliko uzbuđenje u vrtu. Danas je dan Utrke. Zekan želi upravljati skuterom ali Rosie nije sigurna da je spreman za utrku. Zato mu Vili posuditi svoj skejt. Medo vozi svoj autić, Hana je na rolama, Vili u svom trkaćem autu. Za vrijeme probnih utrka staza je postala grbava pa je Hanin medo ozlijeđen. Rosie je odlučila da svi razmisle o sigurnosti utrke prije nego se dogodi neka nesreća. Hana i Medo načine znakove upozorenja za zavoje, grbe i mostove. Ali vozače treba upozoriti i na sva stvorenja koja žive u blizini. Uskoro se pojavi čitava šuma znakova i upozorenja. Umjesto da pomognu, znakovi sve više zbunjuju vozače. Hoće li se utrka uopće održati?

51-52.ep - 28. prosinca

Rosie i Hrki razgovaraju o noćnom nebu. Zvijezdama… i o mjesecu. Lijepo je provesti noć pod vedrim nebom. Rosie upita Hrkija nije li usamljen noću? Nije, jer mu društvo prave noćna stvorenja. Rosie ima ideju – želi provesti noć pod vedrim nebom zajedno sa svim svojim prijateljima. Kampirat će. Rosie i ostali postavili su dva šatora na igralište. U jednom su ona, Zekan i Vili, a u drugom Medo, Hana i Beti. Hana je donijela tepih i stolić kako bi ukrasila šator. Medo je zahrkao čim je zaspao. Beti je pjevala uspavanku pa se buka pojačala. Vili pokušava uplašiti Zekana svjetleći svjetiljkom ispod brade. Ništa nije onako kako je Rosie zamislila. Ona i Hana odu upitati Hrkija za savjet. Tamo shvate da se njegovi noćni prijatelji, miševi, nisu još pojavili. Kako će Rosie spasiti večer koja je krenula naopako od samog početka? Nakon nekoliko zajedno slijepljenih kutija, Zekan odluči da želi pravog robota, ili još bolje – Zekobota! Vili odluči napraviti najboljeg robota na svijetu a Hana mu želi pomoći! Ali dok je Vili zauzet mehanikom, Hana želi da izgleda lijepo. Kako se ne mogu dogovoriti odluče da će svatko napraviti svog Zekobota i da će njegov biti najbolji! Uskoro shvate da im treba pomoć i vještina onog drugog, ali ne žele potražiti pomoć nego se odluče obratiti nekom drugom. Hana ode do Mede a Vili potraži Beti. Nakon što sui h završili vrijeme je za testiranje. Zekanu se sviđaju oba, ali Vili i Hana misle da ne valjaju. Kako bi ih sve oraspoložio, Zekan zapleše robotski ples a Rosie dobije ideju. Uz njezinu pomoć, Vili i Hana naprave najboljeg robota ikad. Ne samo da je bio zgodan, nego je zvučao poput Hane i činio je sve što je Zekan zamislio. Čak je i predložio da se ne zove Zekobot nego - Hanabot.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju