Mali Medo bio je očaran svim stvarima koje Medo može učiniti. Ali kad je Vili odlučio izgraditi poligon s preprekama slažući ga kroz čitav vrt, Medo ga nije želio isprobati kao svi ostali.

41-42. ep. - 14. ožujka

Mali Medo bio je očaran svim stvarima koje Medo može učiniti. Ali kad je Vili odlučio izgraditi poligon s preprekama slažući ga kroz čitav vrt, Medo ga nije želio isprobati kao svi ostali. Rosie je slučajno otkrila da Medo ne želi razočarati Malog Medu svojim lošim održavanjem ravnoteže. Mogu li mu prijatelji pomoći da ojača samopouzdanje i nadvlada strah? Hanu je očarala Hrkijeva priča o danima kad je bio mlada sadnica pa je i ona poželjela postati stablo… Željela je osjetiti vjetar među svojim lišćem i promatrati svijet s vrha brda. Vili je mislio kako je to baš zabavno, a Rosie se složila kako je to jedna od Haninih boljih ideja. I tako je Hana uskoro stajala na vrhu brijega obučena u kostim stable s malim gnijezdom među granama i lišćem. I osjećala se poput stabla… s vjetrom među lišćem… promatrajući svijet s vrha brda. Vili se igrao na igralištu s Medom, Rosie i Zekan su na ljuljačkama, Beti se igra s Teom… Hmmm, možda bi ipak bilo bolje da je s prijateljima tamo, i da opet bude samo Hana. Ali kad se pridružila prijateljima shvatila je da je sve drugačije.

43-44. ep. - 15. ožujka

Rosie je Zekanu izmislila priču prije spavanja. To je bila priča o malom crvenom pandi koji je želio postati hrabar. Krenuo je u potragu za Mudrom plavom sovom koja mu je trebala dati dar hrabrosti. Puzao je pustinjom, izgubio se u mračnoj šumi… Zekanu se jako svidjela priča pa nije mogao dočekati iduću večer da čuje nastavak. Kad ju je ispričao Viliju i Medi oni su postali još nestrpljiviji nego sam Zekan. Kad je priča došla do Beti, ona nije mogla čekati ni sekunde pa je gnjavila Rosie da joj odmah ispriča nastavak. Nakon mnogo nagovaranja Rosie je pristala svima ispričati nastavak malo kasnije na igralištu. Svi su bili nestrpljivi a Rosie je bila vrlo zabrinuta jer nije željela razočarati prijatelje a nije imala izmišljen kraj priče. Tako ju je zatekla Hana i utješila je da će pronaći crvenog pandu pa će im on reći kako završava priča. Rosie joj je pokušala objasniti da je crveni panda izmišljen, ali Hana je već odjurila. Kako će završiti priča o crvenom pandi? Rosie i Zekan rado promatraju mjesec i zvijezde, ali Zekan želi više – želi posjetiti Mjesec. Rosie mu objasni da to nije baš jednostavno ali Zekan ne odustaje. Svi prijatelji žele pomoći Zekanu da dospije na Mjesec. Neki mu pomažu savjetom a neki na razne zanimljive načine. Medo predlaže skakanje na trampolinu, Beti odluči odletjeti do Mjeseca i natrag da provjeri je li gore sigurno, a Vili je čak sagradio raketu koja će Zekana ponijeti na Mjesec. Tko zna hoće li misija uspjeti?

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju