Zekan se svima hvalio kako je pobijedio Rosie u utrci ne znajući da mu je Rosie pustila da pobijedi. Tako je izazvao i Vilija da odmjere snage. Vili je uvjeren da će pobijediti.

13-14.ep - 24. siječnja

Zekan se svima hvalio kako je pobijedio Rosie u utrci ne znajući da mu je Rosie pustila da pobijedi. Tako je izazvao i Vilija da odmjere snage. Vili je uvjeren da će pobijediti. Rosie je zabrinuta da će Zekan izgubiti. Odlučila je pomoći Zekanu oko priprema trenirajući s njim za utrku. Beti se sama nazvala Vilijevim trenerom na njegovu veliku žalost. Kad je došlo vrijeme za utrku oba natjecatelja bili su preumorni zbog napornih treninga. Rosie je poništila utrku jer ni Zekan ni Vili nisu uspjeli preći ciljnu liniju. Rosie je bila uznemirena jer je Zekan bio ljut na nju misleći da je ona kriva za nestanak njegove zviždaljke. Vili je bio upozoren da se previsoko ljulja… Medi je bilo naređeno da tiše hoda kroz šumu… a Hrki je morao prestati šuštati granama. Ali tko stoji iza svog tog šefovanja? Beti! Rosie pokuša pronaći osnovu čitavog problema. Beti ne može vježbati pjevanje pored sve te buke, pa je odlučila uzeti stvar u svoja krila i natjerati sve da budu tihi. Zahvaljujući Rosie problem je riješen na svačije zadovoljstvo…

15-16.ep - 25. siječnja

Nešto se dogodilo s Beti, ne ponaša se kao ona stara Beti. Samo sjedi na Hrkijevim granama i gleda u nebo promatrajući ostale ptice kako migriraju. Osjećajući da bi ih Beti mogla napustiti, Rosie i prijatelji odluče ponuditi joj sve što bi udaljeni krajevi mogli imati ako odleti s ostalim pticama selicama. Sve se pretvotilo u katastrofu ali Beti shvati koliki napor su uložili prijetelji kako bi joj ugodili… a to je bilo dovoljno za njezin ostanak. Jutro je a Rosie i Zekan čuju strašno glasno kihanje… Nešto je nadražilo Hrkijeve nosnice pa nije mogao prestati kihati. Jadni mali Žirevi popadali su nizbrdo a Hrkiju nitko nije mogao pomoći Hrkiju jer čim bi se počeli penjati uzbrdo, Hrki bi kihnuo i otpuhao ih natrag. Kad je Mali medo noseći zmaja bio otpuhan Hrkijevim kihanjem, Rosie odluči pronaći uzrok toj nevolji.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju