Zekan leži bolestan i tužan jer je večeras Ples šarenih krijesnica na koji ga Rosie ne pusti tako bolesnog. On je uvjerava da je to samo mala prehlada.

29-30.ep - 22. studenog

Zekan leži bolestan i tužan jer je večeras Ples šarenih krijesnica na koji ga Rosie ne pusti tako bolesnog. On je uvjerava da je to samo mala prehlada. Svi su spremni i vrlo uzbuđeni godišnjom predstavom šarenih boja malenih krijesnica. Jedino Zekan i Sanja neće moći uživati u spektaklu. Rosie pokušava smisliti kako krijesnice usmjeriti prema prozoru sobe u kojoj je bolesni Zekan i prema Sanji koja bi željela vidjeti Ples šarenih krijesnica. Kad je sunce zašlo a krijesnice se pojavile, Rosie je dala Beti ukusno lišće kojem krijesnice nisu mogle odoljeti pa su slijedile Beti. A ona ih je usmjerila prema Zekanu i Sanji i krot čitav vrt. Tako su svi uživali u prekrasnom prizoru. Nakon mnogih pohvala za ukusne palačinke, Medo se ohrabrio i otvorio vlastiti kafe za svoje prijatelje. Želio je okupiti prijatelje na jednom mjestu kako bi se mogli družiti i uživati u njegovim ukusnim jelima. Ali Hana se rastužila kad je shvatila da Hrki ne može doći pa je odlučila za njih dvoje pripremiti piknik. Iako je donijela košaru s hranom podno Hrkijevog stabla, on ju je uspio nagovoriti da pođe na otvorenje Medinog kafea. Glavni poslužitelj je bio Mali medo što se pokazalo priličnom katastrofom. Dok su gosti čekali da im se posluži hrana, Tea i Matko ugledali su košaru s piknikom kraj Hrkija pa su se poslužili. Hrki ih je pokušao spriječiti ali bezuspješno. Dvoje proždrljivaca pojelo je gotovo sve iz košare. Za to vrijeme se otvorenje kafea pretvorilo u kompletnu katastrofu pa je Medo razočarano izjavio da se kafe zatvara. Svi su razočarani i gladni, pa Hana predlaže da odu do Hrkija gdje je njezina košara za piknik. Ali kad su stigli, vidjeli su da su se Tea i Matko lijepo sami poslužili. To je Rosie dalo ideju o samoposluživanju u Medinom kafeu pa je nagovorila prijatelje da donesu svaki nešto od hrane i da se nađu kod kafea. I tako su se ubrzo svi lijepo sami posluživali u Medinom kafeu.

31-32.ep - 23. studenog

Rosie i Zekan su se super zabavljali pušući balončiće od sapunice koji su lebdjeli kroz čitav vrt a prijatelji su ih bušili. Svima je to bilo zabavno osim Viliju koji je htio prijateljima pokazati kako je dobar u pucanju lopte. Nitko ga nije htio gledati pa je odlučio svima pokazati da on može napraviti najveći balon od sapunice koji su ikad vidjeli. Posudio je Medin bazenčić, Hanin hulahop i Zekinu tekućinu. Zekan i Rosie su ga upozorili da bude oprezan s količinom jer je sredstvo za izradu balončića vrlo jako. On ih nije poslušao pa je stavio čitavu bočicu i tako je nastala gusta tekućina za balone. Nastao je veliki problem kad se ogroman balon kojeg je Vili napuhao dignuo u zrak i zarobio Beti koja nije mogla izaći iz njega. Balon ju je nosio kroz čitav vrt, usput izazivajući hrpu problema. Kako će se Beti osloboditi? Hana želi biti medicinska sestra. Ima pravu uniform, kutiju sa zavojima i flasterima. A pacijent na kojem je vježbala svoje vještine bio je jadni Zekan koji se nije uspio sakriti. A Hana bi željela pravog pacijenta. Ali ako ona dobije pravog pacijenta netko od njezinih prijatelja će se morati ozbiljno ozlijediti, a ona to nije željela. Ali, zahvaljujući Rosie, shvatila je da se može brinuti i za neke druge stvari. Kao Medin suncokret, Betino gnijezdo. A kad se jedan od prijatelja ozlijedio, Hana nije ni časka oklijevala – znala je točno što treba učiniti…

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju