U prvoj emisiji Okusa Hrvatske putujemo Istrom i Kvarnerom, mjestima gdje osjetne pupoljke može zagolicati nesvakidašnji fast food.

1.ep - 6. siječnja

U prvoj emisiji Okusa Hrvatske putujemo Istrom i Kvarnerom, mjestima gdje osjetne pupoljke može zagolicati nesvakidašnji fast food. Ukoliko nekoga to ne zadovoljava, tradicionalnoj morskoj „spizi“ pripremljenoj na internacionalan način neće moći odoljeti. Upoznajemo se sa šefom kuhinje koji svojim svjetskim iskustvom i znanjem dodatno „začinjava“ dnevni jelovnik svog restorana. Kroz opuštena druženja i razgovore vidjet ćemo kako se marenda u liburnijskom dijelu Hrvatske, sjeda li bolje hrana nakon dobre partije briškule i trešete, kakve su razlike između dalmatinskog i istarskog pršuta te što su to „pasti“ i na koji bi se način mogli upotrijebiti. Okusi Hrvatske otkrit će nam i snalazi li se Mia u kuhinji prilikom pripreme specijaliteta jednako dobro kao i tijekom njihovog konzumiranja te koja nam je specifičnost donijela Guinnessov rekord i još mnoštvo iznenađenja koja nam nudi ovaj dio Hrvatske. Šarm Voloskog, Opatije i Motovuna svojim će receptima upotpuniti tamošnji kuhari, a bit će zanimljivo pogledati jesu li Mia i Rene u motovunskoj šumi pronašli živa bića koja nisu ni životinje ni biljke te koliko su uživali u obroku s namirnicama netom ubranima u domaćem vrtu.