Osma epizoda vodi nas u Baranju, konkretnije, u eko selo Karanac gdje se nalazi 'Baranjska kuća', atraktivno obiteljsko gospodarstvo.

8.ep

Nakon dalmatinske priče otkrivanje gastronomskih atributa Hrvatske Mia i Rene nastavljaju u kontinentalnim dijelovima Hrvatske. Osma epizoda vodi nas u Baranju, konkretnije, u eko selo Karanac gdje se nalazi 'Baranjska kuća', atraktivno obiteljsko gospodarstvo. Domaćin Baja ugostio je tamo gurmanski duo i proveo ih po svom gospodarstvu na kojem se trudi zadržati etnografsku priču tog podneblja kako ne bi pala u zaborav. Tako će gledatelji imati prilike saznati zašto su baranjski čvarci posebni i kako se dogodio 'preporod čvarka', kako se sprema šaran na rašljama te kako izgleda kada se gulaš i grah spoje u jedan recept. Osim malih gospodarstava Baranja se može pohvaliti i velikim industrijama i proizvodnjama poput vinarije Belje gdje su Mia i Rene pokušali saznati kako izgleda proizvodnja i njega vina od samih početaka na vrhunskim vinogradima, pa sve do obrade i čuvanja u vinskim podrumima. Doznat će i kako se vinski turizam stvara odnosno integrira u eno-gastro oblik turizma vezan za Baranju. Uz još pregršt baranjskih atributa i specijaliteta o kojima će biti riječi u ovotjednoj epizodi, istaknut će kulen kao delikatesu tog podneblja. Kako on nastaje i koja mu je tradicionalna receptura, voditeljski dvojac saznat će u suvenirnici Vina Belje, a za sam kraj baranjske eno-gastro priče vidjet ćemo kako se opušta uz klasični, tradicionalni čobanac u ornitološkom rezervatu prve vrste, takozvanom srcu Baranje - Kopačkom ritu.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju