Dalmatinska priča u ovotjednoj emisiji Okusa Hrvatske počinje i završava u Vela Luci kod Radoša Kaštelana, domaćina restorana do kojeg se može doći samo morskim putem ili vrlo neobičnom, teže prohodnom cestom.

Dalmatinska priča u ovotjednoj emisiji Okusa Hrvatske počinje i završava u Vela Luci kod Radoša Kaštelana, domaćina restorana do kojeg se može doći samo morskim putem ili vrlo neobičnom, teže prohodnom cestom. U obitelj Kaštelan dolazi se isključivo po preporuci, a svaki gost osjeća se kao član obitelji. Dalmatinska spiza koja je poslužena na stolu koji odiše poviješću, tradicijom i obiteljskim nasljeđem samo je jedan od aduta ove obitelji i života u kojem nema mjesta modernoj tehnologiji i urbanom načinu življenja. Upravo je to ono što je hvalevrijedno i što privlači turiste i prave svjetske gurmane i avanturiste. Iako se nepovjerenje stranaca prema domaćem brudetu i palenti vrlo često javlja, na ovakvom mjestu i u ovom tradicionalnom okruženju gosti se jednostavno prepuste i jedu ono što im se ponudi. Dalmatinska priča Okusa Hrvatske završava na mjestu gdje se može dokučiti srž posebnog načina života i obiteljske priče koja caruje, mjestu gdje jelovnik ne postoji, a gastronomski užici ovise o dnevnom ulovu i berbi. Nakon toga ekipa će se uputiti na hrvatski istok, u Baranju. Rene i Mia pokušat će prenijeti gledateljima bogatstva tog kraja i njihovu formulu uspjeha. U društvu vinara Miška Gerštmajera otkrivaju kako je Baranja postala kontrast malih, ali jakih proizvođača, i velikih projekata koji zajedno surađuju i dosežu zavidne svjetske razine. Koje atrakcije, tajne i gastronomske delicije donosi kontinentalni dio Hrvatske otkrivat ćemo u emisijama koje slijede.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju