Kontinentalna priča i istraživanje Hrvatske se nastavlja. Na red su došli Zagreb i njegova okolica.

Kontinentalna priča i istraživanje Hrvatske se nastavlja. Na red su došli Zagreb i njegova okolica. Budući da su gastronomski vrlo upečatljivi, Zagreb, Hrvatsko zagorje i prigorje vrlo su važna odredišta na putu Renea i Mije u njihovom istraživanju hrvatskih delicija. Tomislav Špiček jedan je od domaćina u ovotjednoj emisiji. Restoran Špiček svojom je ponudom među glavnim pokazateljima pravih okusa i gastronomskih bogatstava Hrvatskog zagorja i kako ih prezentirati na pravi način.

Raca, mlinci, jezik, bučnica i zagorska štrudla od jabuka samo su neki od tradicionalnih recepata koje nudi ovaj dio Hrvatske. Osim prvoklasne hrane ova emisija otkriti će i vrhunska pića. Vinarija Tomac nadaleko je poznata svojom proizvodnjom pjenušca. Iako je veliki dio Hrvatske svjetski poznat po vinima, ne smije se zaobići ni kvaliteta i vrhunska proizvodnja pjenušca. Faze i osnovne razlike njegove proizvodnje i nastajanja samo su neke od zanimljivih informacija koje će Rene i Mia saznati. Kao i svaki dio Hrvatske tako i Hrvatsko zagorje želi svojim gastronomskim gostima prezentirati tradicionalnu kuhinju na moderan način. Jedan od takvih primjera prezentacije donosi hotel Kaj u Mariji Bistrici. Pačja prsa s ječmenom kašom, bučom i vrganjima samo su jedan u nizu recepata koji će sigurno oduševiti nepca i okusne pupoljke.

Okusi Hrvatske nakon emitiranja dostupni su na platformi OYO.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju