Druga epizoda Okusa Hrvatske donosi nove avanture gurmanskog dvojca Mije Kovačić i Renea Bakalovića koji istražuju istarsku floru i faunu kroz velike i male sustave proizvodnje.

2.ep - 13. siječnja

Druga epizoda Okusa Hrvatske donosi nove gastronomske avanture gurmanskog dvojca Mije Kovačić i Renea Bakalovića koji su ovog puta odlučili istražiti istarsku floru i faunu kroz velike i male sustave proizvodnje. Osim kuharskih delicija koje svakodnevno krase tanjure stanovnika Istre, u ovoj emisiji Mia i Rene istražuju izradu i nastajanje hrvatskih proizvoda koji svojom kvalitetom i posebnošću zauzimaju visoko mjesto na svjetskom tržištu te upravo na taj način dokazuju da Hrvatska u nekim aspektima proizvodnje ne samo da prati svjetsko tržište, nego i prednjači pred njim. U posjetu istarskim vinogradima i maslinicima te njihovim domaćinima, Mia i Rene će naučiti kako se pravilno kuša maslinovo ulje, saznat će treba li ulje biti žuto ili zeleno, odakle pridjev „ekstra djevičansko“ i još štošta o maslinarstvu i maslini. Kako bi potvrdili istinitost stare izreke da je „trs ljubavnica, a maslina majka“, nije im preostalo ništa drugo nego da istraže uzgoj grožđa i proizvodnju vrhunskog vina. Gledatelji će moći zaviriti i u najveći istarski vinograd te od vrsnog enologa saznati kako se buteljiraju vina, u čemu je tajna festigie i što je to posebno u vinima iz vinskih amfora starih oko 7000. godina. Jedna od posebnosti Hrvatske je i interakcija domaćeg dizajna i turizma ujedinjenih u poznatom rovinjskom hotelu. Svaki detalj hotela djelo je hrvatskih dizajnera, a gastronomske delicije u ponudi specijaliteti su glavne kuharice Priske Thuring. Kako izgleda kada se umak služi u epruvetama, a po svom tanjuru možete i crtati hranom? Uz onu tradicionalnu, vidjet ćemo i suvremenu hrvatsku kuhinju očima ove Švicarke koja je Reneu i Miji pripremila „savršenu večeru“ i pritom im objasnila svoj koncept hrane - mogućnost interaktivnog jedenja sa svih pet osjetila.