Kad Simon sazna da helikopter medicinske zračne evakuacije treba otići po zalihe, dogovori vožnju do njegove farme koja je na putu.

4.ep., 9. lipanj

Kad Simon sazna da helikopter medicinske zračne evakuacije treba otići po zalihe, dogovori vožnju do njegove farme koja je na putu. No plan se izjalovi kad piloti helikoptera uoče svjetleće metke te se moraju neočekivano zaustaviti kako bi pokupili američkog vojnika s više rana od šrapnela. Bobby i Rebecca moraju obraditi rumunjskog civila koji je pretrpio moždanu hemoragiju te ga valja hitno operirati kako bi preživio. Simon se ne uspijeva vratiti na vrijeme za operaciju te preko mobitela u helikopteru daje upute Rebecci. Bobby i Pedersenova pregledavaju visokog časnika Američkih zračnih snaga koji pati od napadaja nesanice – časnika čeka misija koja je presudna za strateške operacije Zračnih snaga. Nema vremena za odmor: Marks se nosi s CT skenerom koji se pregrijava, odsutnim kirurgom i priopćenjem nepovoljne dijagnoze.

5.ep., 10. lipanj

Marks primi zabrinjavajući poziv i povjeri se Pedersenovoj. Rebecca i Bobby sudjeluju u grupnoj terapiji koju drži Pedersenova, no Rebecca otkrije previše i osjeća se ranjivom. Civilna svadba zatekla se u talibanskoj unakrsnoj vatri te u bolnicu dovoze afganistanskog mladoženju i nekoliko uzvanika. Pedersenova odlazi u bolnicu izvan baze kako bi pomogla ženskim žrtvama, a Rebecca kreće u potragu za mladenkom. Bobby upotrijebi svoj autoritet kao kapetan i pokušava razuvjeriti narednika koji želi odgoditi medicinske pretrage kako bi mogao ići na misiju sa svojim ljudima. Bobby impresionira Marksa tijekom medicinskog konferencijskog poziva.

6.ep., 11. lipanj

Rebecca otkrije Simonu da je ljubomorna na Bobbyjev nedavni uspjeh te o svojim osjećajima razgovara s Pedersenovom. Kada bolničarku Suzy Chao dodijele Bobbyju da mu pomogne oko istraživanja, ona se zaljubi u njega. O Simonu kruže glasine kada dobije neobičan broj poziva iz Engleske. Sedam vojnika, dovedenih u traumu, nervozno čeka dolazak njihova srećonoše, 19-godišnjeg vojnika Henryja Flaxa. Kad čitava jedinica preživi ozljede bez komplikacija, Marks prizna dobru sreću, a nedugo nakon toga, čudom stigne i novi CT skener. Rebecca pokušava ispuniti želju umirućeg vojnika tako da ponovno ispuni protokol za doniranje organa. Privlačni časnik kanadskih snaga jako se zaljubi u Pedersenovu.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju