U kaosu koji je posljedica napada nuklearnim raketama na Pakistan, kapetan Marcus Chaplin dovodi USS Colorado i njezinu uznemirenu posadu u luku Sainte Marina gdje će čekati neizbježni napad Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika.

2. ep. - 5. listopada

U kaosu koji je posljedica napada nuklearnim raketama na Pakistan, kapetan Marcus Chaplin dovodi USS Colorado i njezinu uznemirenu posadu u luku Sainte Marina gdje će čekati neizbježni napad Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika. Dok se oko odbjegle podmornice steže obruč brodova, Marcus uključuje prototip uređaja za nevidljivost nazvan Perzej koji je razvila obiteljska kompanija Kylie Sinclair, privatne dobavljačice Ministarstva obrane. Međutim, nakon što ostaje skriven i kao upozorenje lansira torpedo na američku podmornicu, Marcus sumnja da je iz civilnog zrakoplova koji je nakratko ušao u zračni prostor otoka iskočio jurišni tim Delta Force s misijom da ga zaustavi. U međuvremenu, dok istražitelji pritišću Samovu suprugu kako bi ga nagovorila da se preda, Kylie se okreće svojem kontaktu unutar vojske kako bi dobila informacije o naredbi da se Colorado napadne.

3. ep. - 6. listopada

Blokada otoka gotovo je potpuna, a Marcus se zatvorenom nadnaredniku Prosseru obraća za pomoć zbog loše discipline posade. Prosser ponovno preuzima svoje dužnosti uz obećanje da će po povratku kući moći iznijeti svoju stranu priče u vezi s pobunom. Kad se sat koji je pripadao Pilaru Cortezu, mornaru koji je napustio dužnost bez dopuštenja, pojavi u rukama lokalnog kriminalca, Grace sumnja da su Pilar i druga dva mornara koja su nestala zapravo zarobljenici korumpiranog “bojnika” Juliana Serrata. Zato, kad je Sam zamoli za pomoć, Sophie odgađa svoje planove bijega kako bi organizirala sastanak sa Serratom. Međutim, prije oslobađanja zarobljenika, Serrat zahtijeva da Marcus probije blokadu i dostavi robu kojoj nije dopušten dolazak u luku. Za to vrijeme, ministar obrane u medijima optužuje Pakistan je izazvao napad nuklearnim projektilom, a admiral Shepard od Kylie pokušava doznati tko je naredio napad na podmornicu njegove kćeri Grace.

4. ep. - 7. listopada

Suočen s niskim moralom, Marcus naređuje posadi USS Colorada da nastavi s vježbama koje ih pripremaju za sljedeći napad. Sve se više mornara boji da će biti optuženo za izdaju i žele otići kući pa Marcus objavljuje da može otići tko god želi čim to postane sigurno. Ali kada Ministarstvo obrane počne slati privatne poruke kojima potiče članove posade da preuzmu stvari u svoje ruke, Marcus i Sam jedva obuzdavaju potencijalno ubojitu pobunu. Za to vrijeme, Josh i Cortez teško održavaju smrt mornara Redmana tajnom, Grace se pita postoji li veza između spašavanja tima Navy SEAL i napada na Pakistan. Dok Sama i Marcusa kod kuće optužuju za izdaju, Christine Kendal zbog pritiska da surađuje izgubi kontrolu.

5. ep. - 8. listopada

Dok se Marcus i Sam pripremaju za pregovaranje s ministrom obrane Williamom Curryjem, Sophie otkriva da je sonar koji štiti otok isključen. Onemogućeni dio treba popraviti pa Grace vodi SEAL-ovca Jamesa Kinga da zamijeni potrošenu bateriju. Nakon dolaska pobočnice iz Bijele kuće Amande Straugh i Graceina oca admirala Arthura Sheparda, Curry priznaje da je odobrio napad na Pakistan i da će časnici Colorada biti optuženi za izdaju. Sam je voljan suočiti se sa suđenjem ako se vrati kući, ali Marcus ga uvjeri da pričeka. Iako Curry odbija javno suđenje za časnike, predomisli se kada Marcus zaprijeti da će objaviti da je Navy SEAL imao tajnu misiju.

>>>> Posljednje utočište, 12.-15. listopada

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju