Dok se pripremaju za prijevoz posade američke podmornice iz Španjolske kući, avionom Clipper Majestic, Laura otkriva da je pozirala naga Grahamu, fotografu Lifea.

7.ep., 26. travanj

Dok se pripremaju za prijevoz posade američke podmornice iz Španjolske kući, avionom Clipper Majestic, Laura otkriva da je pozirala naga Grahamu, fotografu Lifea. Za vrijeme vrlo bučnog leta, provest će većinu vremena s Joeom, afro-američkim mornarom koji uspijeva dobiti poziv na zabavu u njezinu i Maggiejinu stanu. Unatoč njezinoj nesigurnosti da bude viđena u društvu crnog muškarca te bolno svjesna pazikućina neodobravanja činjenice da je Joe prespavao u stanu, Laura mu nudi da ga provede gradom prije vlaka za Mississippi. Dok dogovara tajni spoj s Nikom Lonzom, Kate se uspaniči kada sazna da je diplomat kojeg pokušava pridobiti da radi kao tajni agent za CIA, pozvan natrag u Jugoslaviju. Kada o tome obavijesti svog kontakta u CIA-i, Richarda, stvari će se pogoršati kada operativci agencije otmu Nika.
Misleći da je ugrozila svoju vezu s Nikom, Kate tjera Richarda da joj dopusti razgovarati s njim. Kada Niko odbije suradnju dok je ne vidi, Richard s oklijevanjem pristaje dovesti Kate u CIA-in ured gdje drže Niku. Kada Joe zbog dolaska na Grand Central Station u društvu Laure dobije batine u tučnjavi s tri bijelca, Laura ga vodi u Katein stan kako bi mu previla rane.
Iako je Niko verbalno vrijeđa jer je dovela njega i njegovu obitelj u opasnost pred jugoslavenskim vlastima kad ga je uplela u CIA-inu mrežu, Kateini pravi osjećaji prema njemu pomažu u ispravljanju nanesene štete. No nakon što joj Richard kaže da bi mogla dobiti još veću ulogu u agenciji, Kate će sresti Niku u zračnoj luci i oprostiti se od njega. Prije njegova odlaska u Mississippi Laura ostavlja po strani svoje strahove i prepušta se osjećajima prema Joeu.


8.ep., 27. travanj

Let Clipper Majestica u Caracas postat će prilično zastrašujući za putnike i posadu zbog uragana, no stvari će postati još opasnije kada 60-godišnji Harry Belson, kojemu je to prvi let avionom, doživi srčani udar. Kate će se brinuti za bolesnog putnika, a Dean, Ted i navigator novajlija Chuck Moore odluče potražiti najbližu zračnu luku. Miami otpada zbog putanje oluje te se Dean odlučuje za rizično slijetanje u Haiti, zemlju okovanu ratom. Ne slušajući Chuckov savjet, uz pomoć Colette koja prevodi francuski, jedini jezik koji govore u kontrolnom tornju, Dean junački slijeće u gotovo potpunu tamu.
U blizini ne postoji bolnica, a stanje g. Belsona je preozbiljno da bi ga se moglo micati pa se Colette i Ted dobrovoljno prijavljuju za odlazak do liječnika po pomoć. Kada shvate da samo kruže, Colette uzima Tashu, 17-godišnju izbjeglicu koja je postala siroče, kako bi im pokazala put do liječnika. Liječnik haićanske klinike odbija napustiti svoje bolesne i umiruće pacijente, no daje im ipak nitroglicerin i upute kako ga dati Belsonu. Colette će odbiti ostaviti Tashu pa će Ted s oklijevanjem pristati da je odvedu sa sobom u avion. Kate nastavlja pomagati Bensonu, a raspoloženje u avionu postaje sve gore. Dean za to vrijeme razmišlja kako učiniti avion lakšim da bi mogao poletjeti.
Nakon izbacivanja sve prtljage, Majestic je i dalje pretežak za sigurno polijetanje, pa će Dean reći da i Tasha mora ostati na tlu. No znajući za mračnu sudbinu koja je čeka ako zaista ostane, Colette inzistira da ostavljanje Tashe nije opcija. Kada Belson umre, Kate odlučuje ostaviti njegovo tijelo na tlu kako bi Tasha bila spašena. Dok se skupina pobunjenika približava avionu kako bi otela avion, putnike i posadu, Dean vodi svoju nervoznu posadu u napeto uzlijetanje s oštećene piste u Port-au-Princeu. Kada sigurno slete u Miamu, Kate zove svoj kontakt u CIA-i da pomogne Tashi, dok Colette pokazuje pred svima svoje sve snažnije osjećaje prema Deanu.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju