Kada sazna da će sljedeći let Clipper Majestica voziti američke novinare u Berlin povodom važnog govora Johna F. Kennedyja, Maggie odlučuje sve učiniti kako bi ostvarila ono što joj nije uspjelo dok je bila odana volonterka tijekom kampanje, a to je upoznati predsjednika SAD-a.

3.ep. - SUBOTA

Kada sazna da će sljedeći let Clipper Majestica voziti američke novinare u Berlin povodom važnog govora Johna F. Kennedyja, Maggie odlučuje sve učiniti kako bi ostvarila ono što joj nije uspjelo dok je bila odana volonterka tijekom kampanje, a to je upoznati predsjednika SAD-a. Jasno joj je da će trebati pomoć, pa će prvo krenuti s udvaranjem reporteru New York Timesa Georgeu Manchesteru, nakon čega će baciti oko na Mikea Rosena iz Village Voicea. Iako nitko nije ovlašten ubaciti je u novinarski odjel, Maggie obećava Mikeu dan u gradu s posadom Pan Ama u zamjenu za njegovu pomoć. Dok uspomene iz djetinjstva na Drugi svjetski rat tjeraju Colette da preispita svoj dolazak u Njemačku, Ted želi na ovom putovanju zadiviti Lauru. Kada Anke, njezin kontakt iz Istočne Njemačke, riskira ubojstvo od strane tajne policije, Kate joj pomaže dezertirati.

Iako je Mike nabavio dva sjedala u prvom redu za govor, Maggie na kraju odlazi sama. Kada sazna da američki konzulat priprema primanje za predsjednika, smisli plan uz pomoć kojeg će iskoristiti status stjuardesa Pan Ama da ubaci sebe i prijateljice na primanje. Za to vrijeme, iako joj njezin MI6 kontakt Roger Anderson odbija pomoći, Kate je odlučila spasiti Anke. Dok Laura slijedi Teda u potrazi za mjestom s kojeg će gledati predsjednikov govor, Colette se bori protiv traumatičnih uspomena iz djetinjstva na Francusku okovanu ratom.
Na Maggieino inzistiranje Kate, Laura i Colette pristaju uletjeti na diplomatsko primanje. Kate shvaća da je to možda jedina prilika da pomogne Anke pa će ju odjenuti u uniformu stjuardese i povesti sa sobom kako bi zamolila reportera Georgea Manchestera za pomoć. No jednom kada uđu Anderson će ukoriti Kate jer je dovela istočnonjemačku špijunku na američki teren. Maggie neće ni na primanju dobiti to što želi te će se ubaciti, umjesto na svoj let za New York, u predsjednički Air Force One. Laura odolijeva Tedovu udvaranju, a Colette odlučuje da je još prerano da oprosti Nijemcima ono što su učinili njezinoj obitelji za vrijeme rata.

4.ep. - NEDJELJA

Dok se ona i Laura pripremaju za let u Skandinaviju, CIA-in agent Richard Parks preusmjerava Kate i sestru zbog hitnog zadatka za Rangoon. Nakon dolaska u Burmu s ostatkom posade Clipper Majestica, Laura, srednjoškolska prvakinja u plivanju, natječe se u bazenu protiv samouvjerenog časnika mornarice na odmoru iz obližnjeg južnog Vijetnama. Mornari će ispitivati Deana kako je tako brzo napredovao u Pan Amu, što će potaknuti Teda da se prisjeti nesreće dok je radio kao testni pilot, zbog koje je nepošteno izbačen iz vojske i prebačen u civilno zrakoplovstvo. Tajanstveni muškarac iz Burme daje Kate fotoaparat koji mora dostaviti kontaktu u sljedećem gradu u koji slijeću, u Jakarti.

Kate kreće u potragu za indonezijskim kontaktom, a bliski susret sa zmijom u hotelskoj sobi potjerat će Lauru u noćni izlazak u grad s Maggie. Nakon što se uzalud trudi naći lokalnu vezu, Kate će se jako uzrujati kad se vrati u hotel i primijeti da nema njezine sestre, kao ni fotoaparata koji je trebala odnijeti kontaktu. Dean će zaboraviti na brige zbog Bridget kada izađe na spoj s Colette, a Laura će se vratiti sestri koja je bijesna zbog njezine odsutnosti. Kad joj sestra vrati fotoaparat, Kate opet kreće u potragu za kontaktom.

Kako bi mogao gledati početak američke svemirske misije, Laura je pomogla Tedu namjestiti antenu na televizoru koji baš i ne radi, a Ted se prisjeća kako ga je otac ostavio na cjedilu nakon nesreće te mu je stoga i uskraćena šansa za sudjelovanje u svemirskom programu. Kada krenu iz Jakarte za Hong Kong, Deanove brzoplete i neustrašive odluke tjeraju posadu, osobito Teda, da posumnja u njegovu pilotsku sposobnost. Ted i Dean će se posvađati jer će mu Ted prigovoriti na rizičnim odlukama u kokpitu. Kate će saznati da joj je sestra gotovo upropastila posljednju misiju. Kad se jednom vrate u New York, Laura će otići od Kate i preseliti se kod Maggie, u stan u Greenwich Villageu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju