Bateson ubija jednog od Peteovih konja iz osvete što se Olivia predomislila u vezi s prodajom ergele.

7. ep. - 1. rujna

Bill pokušava izmanipulirati Oliviju tako da ona odustane od prodaje ergele putem obiteljskih albuma koje je Pete dugo godina držao skrivenima. Listanjem albuma vraćaju joj se sjećanja na djetinjstvo, uključujući tragičnu nesreću u kojoj je ubijen njezin mlađi brat Tony. Rastrgana emocijama i ne znajući što da učini, Olivia pronalazi neočekivanu saveznicu u Sunny koja joj priča o svojem sinu koji je poginuo tijekom nereda na Filipinima. Sunny govori Oliviji da od prošlosti ne može pobjeći i daje joj savjet koji Oliviji pomaže donijeti konačnu odluku.


8. ep. - 2. rujna

Bateson ubija jednog od Peteovih konja iz osvete što se Olivia predomislila u vezi s prodajom ergele. Pete šalje Colina Waterforda da poruči Oliviji kako je situacija izmakla kontroli i da mora biti viđena u ergeli. Olivia odlučuje da joj je svega dosta. Želi van. Međutim, prisiljena je predomisliti se kad joj Bill kaže da će Peteov život biti u opasnosti ako ode. Na putu prema ergeli susreće Debbie koja uživa u slobodnom danu. Debbie želi naučiti jahati, a Olivia je poziva da joj se pridruži. Dvije žene odlično se zabave u ergeli, ali po povratku otkrivaju da je Olivia pod sumnjom da je umiješana u krađu i uništenje Batesonova vrijednog oldtajmera. Debbie je uvjerena kako ju je Olivia namjerno iskoristila kao lažni alibi. Olivia krivi Billa za tu situaciju i komuniciranje s Peteom njoj iza leđa. Govori mu kako će ubuduće njihov odnos biti strogo poslovan.


9. ep. - 3. rujna

Treeman, lokalni ekscentrik koji živi u parku, pronalazi tijelo beskućnika. Debbie i Con u istragu uključuju Debbiena bivšeg, Johna Morgana, kad postane očito da je smrt nastupila pod sumnjivim okolnostima. Na Mattovu žalost, Treeman postaje osumnjičeni. Nakon otkrića drugog trupla sumnja prelazi na 60-godišnju ženu, majku najnovije žrtve. Policija, zabrinuta da je možda riječ o serijskom ubojici, odlučuje izvesti operaciju nadgledanja. Con postaje junak dana hvatanjem napadača poznatog kao Lude Oči koji pokuša ubiti Treemana. Belinda je otputovala u London oporaviti se od trauma koje je doživjela u posljednjim mjesecima. Mattu ostavlja poruku u kojoj ga moli da se brine za Kenwortha i ispričava se na krađi hrane iz restorana. Con je shrvan kada dozna da je otišla bez pozdrava. Iako glumi da je sve u redu, jasno je da je povrijeđen i Debbie daje sve od sebe kako bi ga razveselila.


10. ep. - 4. rujna

Vicki se približava sudnji dan. Počinje shvaćati da bi mogla biti optužena za ubojstvo Seana Reillyja. U nastojanju da se smiri odlazi niz obalu u Wollongong kako bi provela neko vrijeme sa svojim roditeljima Gijom i Robertom. Vickina obitelj je bliska i puna ljubavi, a kad ih prvi put upoznajemo, jasno je da je jako vole. Ona razgovara o problemima sa Skeezom i svojoj bojazni da nikad neće pronaći onog pravog. Mudri savjeti roditelja daju joj poticaj da se vrati u Metro spremna suočiti se sa svime. Ispunjena novopronađenim samopouzdanjem prekida sa Zacom, a zatim doznaje da više nije osumnjičena. Slobodna je. Debbie i Con naporno rade kako bi dokazali Vickinu nevinost. Kad Con u bolnici upozna gđu Pierce (epizoda 109) i otkrije koliko je privržena umirućima, počinje sumnjati da bi ona mogla biti umiješana u Seanovu smrt. Otkrivamo kako se u bolnici dogodilo najmanje sedam smrti koje se mogu povezati s gđom Pierce, veselom damom u ružičastom. Debbie u pomoć zove Johna, a njegova je pomoć omekšava u stavu prema njemu. Koristeći priliku da mu izloži svoje i Conove sumnje, pristaje izaći s njim na večeru. Večer prolazi dobro, ali Debbie je podcijenila svoju sposobnost odolijevanja šarmu bivšega supruga i njih dvoje provode noć zajedno.

 

11. ep. - 5. rujna

Nakon odluke da preuzme Peteove poslove, Olivia provjerava račune i otkriva da bordel u Ulici Willmott gubi novac. Odlučuje ga prodati i opravdava tu odluku kao striktno ekonomsku. Bill zna da je pravi razlog to što ne želi biti madam bordela. Nagovori je da posjeti bordel prije nego što donese konačnu odluku. Olivia tijekom posjeta upoznaje Joan Bartlett koja vodi bordel. Otresita plavuša koja je vidjela bolje dane obrambeno reagira na Olivijin interes za poslovanje. Olivia također upoznaje Rosu, Mary i Sharon, tri prostitutke koje rade u bordelu. Kad se Mary onesvijesti, Olivia je odvodi u restoran u zgradi i uz ručak ispituje o njezinu poslu. Kada Bill otkrije da je Joan odvajala dio profita za svoj posao, Olivia joj daje otkaz i na njezino mjesto postavlja Rosu i Sharon.

 

>>>> Iznad zakona, 8. - 10. rujna

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju