Olivia posjećuje oca u zatvoru, ali on je ne želi vidjeti. Duboko je povrijeđena, ali to samo učvršćuje njezinu odluku da probleme rješava na svoj način – možda je bačena u taj svijet protiv svoje volje, ali to ne znači da neće donositi vlastite odluke.

3. ep. - 27. kolovoza

Olivia posjećuje oca u zatvoru, ali on je ne želi vidjeti. Duboko je povrijeđena, ali to samo učvršćuje njezinu odluku da probleme rješava na svoj način – možda je bačena u taj svijet protiv svoje volje, ali to ne znači da neće donositi vlastite odluke. Stavlja Billovu vjernost na kušnju kad mu izda nalog da spali neke očeve knjige. Bill nevoljko pristaje i tako dokazuje Oliviji da je na njezinoj strani. Ali Olivia se grdno vara. Dee Anne Williams nastavlja uhoditi Belindu. Con se ponaša zaštitnički, što zabavlja Debbie, ali je istovremeno zabrinuta da za Cona to postaje preosobno. To još više dolazi do izražaja kada Debbie vidi kako Dee Anne promatra zgradu, ali ne može dozvati Cona radiom. Debbie pokušava uhvatiti Dee Anne, ali ona opet uspijeva pobjeći. Debbie je bijesna na Cona. Situacija se ne poboljšava kad nepoznate osobe unište sigurnosne kamere na zgradi. Bill sumnja na Batesona a Debbie i Con pitaju se nije li to bila Dee Anne. Sve postaje gore kad Conov motor eksplodira na parkiralištu.
 

4. ep. - 28. kolovoza

Belindina noćna mora se obistinila – Dee Anne je uspjela ući u njezin stan, a ona nikako ne može stupiti u vezu s vanjskim svijetom. Dee Annina ludost navodi je da upriliči svoje fantazije – modne fotografije s Belindom kao žrtvom. Mučenje traje čitavu noć i sutradan, dok Debbie i Con koji su u patroli ne nađu Kenwortha i shvate da nešto nije u redu s Belindom. Jure natrag do zgrade, a ondje otkrivaju da je Matt otišao do Belindina stana i shvatio da je ona u opasnosti. Debbie želi čekati dok ne stignu specijalci, ali kad Dee Anne pokuša pobjeći preko krova s Belindom kao taocem, Debbie i Con prisiljeni su krenuti u akciju – s katastrofalnim posljedicama. Matt i Olivia nastavljaju koketirati, ali kad on pomisli da ima priliku još se više približiti, ona se povlači. Frustrirani Matt odlazi u bar utopiti tugu i susreće Cona koji nije samo dobar policajac nego i dobra osoba pa večer provodi pazeći na Matta. Na kraju mu uzima ključeve i ubacuje ga u taksi. Con sljedeće jutro dovozi Mattov auto na posao i parkira ga ispred zgrade. To je nepravilno parkiranje, ali auto je BMW, a čovjek se pokatkad mora pokazati. Neće proći mnogo vremena i poželjet će da nije to učinio.
 

5. - 6. ep. - 29. kolovoza

Olivia je preuzela kontrolu i odlučila da je vrijeme da sredi očeve poslove. Ugovara sastanak s Charlesom Batesonom. Tijekom sastanka Olivia pristaje prodati neke od očevih najvrednijih stvari, a Billa to sve više brine. Kad Bateson želi u prodaju uključiti ergelu, Olivia oklijeva, ali ipak odlučuje prodati radije nego da je zadrži iz sentimentalnih razloga. Bill je zgrožen. Con i Debbie rade na slučaju krađe iz trgovine. Tijekom istrage otkrili su da je jedna od lokalnih trgovina sjedište sofisticirane operacije razmjene robe za drogu i Con je posebno uzbuđen tim razvojem događaja. Kad im biva rečeno da istragu moraju predati posebnoj jedinici, nisu zadovoljni. Uvreda je tim gora kad uhite dilera umiješanog u operaciju, ali im zasluga biva oteta ispred nosa. Debbie je dodatno iznervirana dolaskom Johna, svog bivšeg muža. On je bahati detektiv i izaziva nelagodu. Conu se svidio i njih dvojica odlaze na piće. Con nije ni svjestan da prolazi inicijaciju u bratstvo.

Bill se protivi Olivijinoj odluci o prodaji očeve ergele. Nakon svađe ona odlučuje posjetiti ergelu. Ako se tijekom posjeta predomisli, povući će se iz dogovora s Batesonom. Bill ne misli da je posjet nužan i prvi put donosi odluku da Olivia mora razgovarati s Peteom. Kada dođu do ergele, Olivia nije pripremljena za osjećaje koji su je preplavili i pokušava ih skriti od Billa. Upoznajemo se s poviješću ergele – ovo je mjesto na kojem je njezin otac dobio prvi posao i na kojem je njegovo i Batesonovo suparništvo zapravo započelo. Posjet toliko uznemiri Oliviju da je muče noćne more o konju koji se oteo kontroli. Odgovor sigurno leži u prošlosti, ali ne može se sjetiti što se dogodilo. Uvjerava samu sebe da ju je sigurno konj gotovo ubio i odlučuje da se mora suočiti sa svojim strahovima te pitati Billa što se dogodilo. Bill joj otkriva da je konj njezina brata ubio, a nju ozlijedio. Nesreća se dogodila u ergeli, a Pete je svoju voljenu kćer pokušao zaštititi tako što nikad nije govorio o načinu na koji je njezin brat umro.

>>>> Iznad zakona, 31. kolovoza - 5. rujna
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju