Serija je nastala prema klasiku, istoimenom stripu iz 30-tih i 40-tih godina prošlog stoljeća, o Sheeni, kraljici džungle

(Sheena), 2000., SAD
Pustolovno-akcijska serija, 22 nastavka

Uloge:
Gena Lee Nolin ... Sheena
John Allen Nelson ... Matt Cutter
Margo Moorer ... Kali
Kevin Quigley ... Mendelsohn
Kema Nikia ... Villager

Serija je nastala prema klasiku, istoimenom stripu iz 30-tih i 40-tih godina prošlog stoljeća, o Sheeni, kraljici džungle koju utjelovljuje glumica Gena Lee Nolin. Sheena je lijepa i hrabra junakinja i čuvarica afričkog raja kojemu prijeti moderna civilizacija.

Mladu djevojku Sheenu odgojio je posljednji živući član Kaya, plemena čiji pripadnici imaju mističnu moć mijenjanja oblika u životinjski.

To je dar koji posjeduje i Sheena koja se također može preobraziti u životinju i neprepoznatljiva se kretati džunglom te se boriti protiv vanjskih sila koje prijete La Mistasu, njezinom prvotnom domu. Serija prati Sheenen odnos s američkim pustolovom Mattom Cutterom (John Allen Nelson), njegovim pomoćnikom Mendlesohnom (Kevin Quigley), Sheeninom duhovnom mentoricom Kali (Margo Moorer) koja joj je podarila sposobnost povezivanja s unutarnjim duhom životinje i Rashidom (Veryl Jones), plemenitim Masai rendžerom.

Shenena moć preobrazbe u životinje bila je veliki izazov za producente serije. Transformacija je postignuta kombinacijom grafičkog prikaza, sofisticirane šminke i rada sa stvarnim životinjama. Sheena se može pretvoriti u bilo kojeg sisavca, sve dok se može povezati s njegovom dušom. Glumica Nolin je izjavila da joj je bilo veliko zadovoljstvo raditi s čimpanzama dok puzanje velikih zmija ne opisuje kao poželjno iskustvo. Radila je i s leopardom, lavom, žirafom, slonom, devom i kozama. Koze su bile jedine koje su se dobro ponašale – prisjeća se glumica. Zanimljivo je da je set serije koji dočarava afričko podneblje zapravo smješten u Orlandu na Floridi.

O glumcima:

GENA LEE NOLIN
(Sheena)

Od modela do glumice, Gena Lee Nolin brzo je prerasla u međunarodnu zvijezdu glumeći u pustolovno-akcijskoj seriji Sheena. Gena Lee Nolin je za ulogu Sheene provela mnoge sate s instruktorom borilačkih vještina i trenerima životinja kako bi se pripremila za ulogu braniteljice tropskog raja. 'Bilo je to zaista posebno iskustvo u kojem sam puno naučila.' – komentirala je glumica svoj rad u društvu raznih životinja.

Glumica Nolin pojavila se u reklamnim kampanjama, a također je dobila ulogu i u komediji The Flunky, u kojoj glumi u društvu Farrah Fawcett i Deana Stockwella. Rođena u Duluthu, Minnesoti, s obitelji se tijekom srednje škole seli u Las Vegas gdje započinje karijeru modela. Pobjeđuje na natjecanju agencija Ford i Elite i osvaja titulu Miss Barbizon USA. Nova stepenica u karijeri uslijedila je 1994. godine kada postaje prezenterica u 'The Price is Right'. Još jednom dokazavši da je njena ljepota neupitna, Nolin je u velikoj konkurenciji dobila angažman u CBS-ovom game showu. Iste godine pojavljuje se i u CBS-ovoj seriji The Young & the Restless , zatim se pojavljuje kao voditeljica USA Network special: The 50th Anniversary of the Bikini.

Na audiciju za The Price is Right odlazi na nagovor čovjeka za kojeg će se kasnije udati, Grega Fahlmana. U showu je glumica zapela za oko producentu serije Baywatch Douglasu Schwartzu. Nolin tako ubrzo postaje jedna od najpopularnijih glumica 11 godina duge serije Baywatch. Nolin trenutno živi u Scottsdaleu u Arizoni sa suprugom i sinom.


JOHN ALLEN NELSON
(Matt Cutter)

Svestrani John Allen Nelson je priznati glumac, pisac i producent. U seriji utjelovljuje šarmantnog američkog doseljenika Matta Cuttera koji se vrlo brzo u srcu džungle sprijatelji sa Sheenom.

Rođen je u San Antoniju u Texasu, a kao sin liječnika ratnog zrakoplovstva tijekom odrastanja živi na raznim lokacijama, od Georgije do Njemačke. Na posljetku njegova se obitelj skrasila u Little Rocku u Arkansasu. Nelson je pohađao Southern Methodist University i to smjer biologije i fizike – sve dok se nije zarazio glumom. Njegova obitelj podržala je tu želju za ostvarenjem novog sna. 'Otac mi je tada rekao, ako ćeš već to učiniti, onda se obrazuj najbolje što možeš.' – objasnio je Nelson. Iako je njegovo sveučilište imalo odjel kazališne umjetnosti, Nelson je 'najbolju edukaciju' za glumu potražio ipak u New York Cityju. U New Yorku Nelson postaje član glumačke radionice Joanne Woodward, a 1983. dobiva i ulogu u sapunici The Edge of Night. Sljedeće godine Nelson postaje dio originalne postave Emmyjem nagrađivane serije Santa Barbara u kojoj utjelovljuje lik Warrena Lockridgea. Glumio je zatim u naslovima: Follow Me Home s Alfreom Woodardom; mini seriji Civil War, The Blue and the Gray; Rich Men, Single Women. Također je dobio ulogu u seriji Sweet Justice. Suradnja s autorom Sheene, Douglasom Schwartzom, započela je 1989. kada je angažiran u prvoj sezoni serije Baywatch. Paralelno s glumačkom karijerom Nelson je postigao uspjeh i kao nezavisni producent. Godine 1997. nakon dvogodišnjeg obilaženja brojnih investitora, Nelson naposljetku producira i glumi u filmu Shelter koji se prikazao na HBO-u. Uspjeh ovog projekta pomogao je Nelsonu u lansiranju kompanije DreamLogic Media. Nelson živi u Los Angelesu sa suprugom, Šveđankom Aase i dvoje djece.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju