UZBUĐENJE ČEKA SVAKOG PUTNIKA U PAN AM-U! Nova dramska serija na Novoj TV – 'Pan Am' koja nas vodi u 1963. godinu!

(Pan AM), 2011., SAD, povijesna drama
Izvršni producent: Jack Orman

Uloge:
Christina Ricci.....Maggie Ryan
Margot Robbie......Laura Cameron
Michael Mosley......Ted Vanderway
Karine Vanasse......Colette Valois
Mike Vogel......Dean Lowrey
Kelli Garner.....Kate Cameron
Jeremy Davidson.....Richard Parks

Pan Am je američka televizijska povijesna drama autora Jacka Ormana. Serija je nazvana po legendarnoj avio-kompaniji Pan American World Airways te se u njoj pojavljuju piloti i stjuardese aviokompanije koja je djelovala početkom 1960-ih kad je počinjalo komercijalno doba mlažnjaka. Serija je osvojila nagradu za najbolju seriju na TV nagradama Rose d'Or, europskoj inačici Emmy nagrada.

Dramska serija PAN AM, vodi nas u 1963. godinu. Kako brz, nov i luksuzan avion polijeće u nebo, tako se putnici i posada upuštaju u nezaboravne avanture pune romantike, ali i spletki, intriga, pa čak i međunarodne špijunaže. Let u Pan Amu nikako ne može biti dosadan!

Christina Ricci glumi Margaret "Maggie" Ryan, glavnu stjuardesu koja je puna ideala i vrlo je liberalna. Ne boji se iskušavati pravila i nadređene u Pan Amu. Dolazi iz Tacome u Washingtonu, a zaposlila se u Pan Amu jer je ostavila dojam da tečno govori portugalski.

Margot Robbie glumi Lauru Cameron, novopečenu stjuardesu i mlađu sestru Kate Cameron. Laura će se pojaviti na naslovnici časopisa Life u uniformi Pan Ama što će je učiniti slavnom, ali i naljutiti njezinu stariju sestru. Laura je nekoliko mjeseci prije pobjegla sa svog vjenčanja u New Havenu, u Connecticutu, te se bori da odraste i dokaže svojoj sestri da može sama stati na noge.

Michael Mosley igra Teda Vanderwaya, prvog časnika (kopilota) u posadi. Bivši mornarski avijatičar SAD-a i bivši testni pilot dobio je časni otpust nakon što ga je mornarički sud optužio za nesreću aviona kojim je upravljao, iako je njegov otac (čije je tvrtka proizvela sporni avion) priznao nasamo Tedu da je na avionu postojao mehanički problem. Iako je zaručen za prijateljicu iz djetinjstva Amandu, Ted polako razvija odnos s Laurom.

Karine Vanasse glumi Colette Valois, Francuskinju i stjuardesu Pan Ama koja je tijekom njemačke okupacije Francuske za vrijeme Drugog svjetskog rata ostala siroče te još osjeća ogorčenost prema Nijemcima. Poslije će se otkriti da su njezini roditelji bili francuski Židovi te da su ubijeni u Dachau nakon što je ona ostavljena u sirotištu. Colette ima brata koji je posvojen. Na kraju serije Colette planira krenuti u potragu za njim.

Mike Vogel glumi Deana Lowreyja, pilota Boeinga 707 koji je nedavno promoviran na mjesto kapetana na međunarodnim linijama te je jedan od najmlađih kapetana na komercijalnim letovima. Bivši pilot vojnog zrakoplovstva bio je u vezi s bivšom glavnom stjuardesom Bridget, a sada započinje vezu s Colette. Dean je također upleten i u tajnu avanturu s Ginny, ljubavnicom potpredsjednika Pan Ama.

Kelli Garner glumi Catherine "Kate" Cameron, iskusnu stjuardesu koja govori tri jezika te stariju i odlučnu sestru Laure Cameron. Za vrijeme pilot nastavka Kate će regrutirati CIA-u te će početi raditi kao njihova kurirka. Pokazat će talent za špijunažu kojim će impresionirati svoje nadređene pa će je na polovici prve sezone promovirati iz kurirke u agenticu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju