Nova dramska serija o stažistima na odjelu Hitne pomoći. Liječnici Hitne pomoći svakodnevno se susreću s boli, smrću i krvlju, a paralelno s problemima svojih pacijenata i profesionalnim dilemama sučeljavaju se i s dvojbama iz svog privatnog života. Kako uskladiti privatni i profesionalni život na mjestu u kojemu emocije mogu utjecati na život i smrt?

(Urgencias), 2005., Chile, dramska serija, 14 nastavaka

Distributer: Sony
Redatelj: Matías Stagnaro
Izvršni producenti: Ignacio Eyzaguirre, J.J. Harting, Jimena Oto Carbonell
Glumci: Liliana García, Jaime Omenaca, Juan Pablo Sáez, Alberto Zeiss

Dr. Renato Uribe (Jaime Omenaca) ravnatelj je odjela Hitne pomoći u velikoj čileanskoj bolnici u Santiagu. Troje stažista dolazi na ovaj odjel, a kako bi rekla dr. Carmen Grez (Liliana García): 'prva smjena za stažiste je uvijek najgora smjena'. Nakon šest godina provedenih na Medicinskom fakultetu nije lako izdržati prve dane na praksi i suočiti se prvi put sa svim stranama liječničkog posla.

Kirurg dr. Felipe Ortiz (Alberto Zeiss) nije oduševljen činjenicom da im dolaze mlade snage te će studente pratiti u svakom njihovom koraku oštro osuđujući njihove pogreške. Anesteziolog dr. Claudio Larenas (Juan Pablo Sáez) međutim osjeća da mora šarmirati mlade stažistice. Zajedno oni spašavaju živote u uzavrelom okruženju prve pomoći velikog grada.

Mladi budući liječnici shvaćaju da će se njihovi životi zauvijek promijeniti radeći u Hitnoj službi gdje vladaju snažne emocije i gdje svaka sekunda oklijevanja može biti odlučujući trenutak za život ili smrt.

Beatriz Salazar, Francisca Bermudez i Alberto Cohen prvi puta susreću se sa stvarnim medicinskim slučajevima, a činjenica da nisu baš velikodušno dočekani dodatno će im otežati njihove prve korake. Beatriz će prva postati pravi dokaz da liječnik u Hitnoj službi ne može biti svatko. Naime, mlada stažistica ostat će šokirana stanjem ozlijeđene, teško ranjene žene koja je stigla na odjel prve pomoći.

Beatriz će se onesvijestiti usred operacije, a njena pretjerana osjetljivost uzrujat će dr. Uribea koji ju je već prvog dana poprilično ukorio. Ni Albertu isprva ne kreće sve od ruke. Pristigli pacijent koji je imao srčanih problema preminuo je samo nekoliko sati nakon dolaska. Alberto koji je bio zadužen za ovaj slučaj teško je primio vijest. Treća stažistica, Francisca jedva će dočekati kraj svoje prve smjene. Naime, ona smatra da njena misija nije brinuti se o 'običnim' ljudima. Njen stav otuđit će je od kolega i ostalog osoblja. Samo će dr. Larenas pronaći razumijevanja i pridati dodatnu pozornost ovoj lijepoj studentici. Dr. Carmen Grez gotovo da i nema vremena posvetiti se tek pristiglim stažistima zbog nastale gužve u Hitnoj službi, no nakon što spasi život jednog djeteta bit će to i njena osobna pobjeda koja će joj dati dodatnu snagu za nadolazeće tjedne.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju