‘Dona Barbara’ je telenovela nastala prema istoimenom romanu Romula Gallegosa koji je uspješno ukazao na sukob ruralnog područja Južne Amerike i njenih stanovnika s modernom civilizacijom koja sa sobom donosi nova pravila i zakone. U seriji 'Dona Barbara' ovaj sukob mentaliteta predstavit će protagonisti nove telenovele Edith González, Christian Meier i Génesis Rodríguez.

Priča o moćnoj ženi koja je osvojila barbarsku zemlju te zavladala okrunjena svojom mržnjom i pohlepom bila je prikazana u 40-ak zemalja. Dona Barbara dolazi u sukob s utjecajnim pravnikom Santosom Luzardom koji će napokon iščupati iz Barbarinog srca mržnju prema muškarcima koju je osjećala godinama. Barbarita Guaimarán je mlada djevojka koja je odrasla u siromaštvu i nesretnim okolnostima. Njen otac je bio kapetan starog broda koji je prevozio razna dobra, a nakon smrti majke Barbaritu je odgojila Eustaquia, Indijanka koja se odluči brinuti za nju nakon majčine smrti. Sudbina spoji Barbaru s Asdrúbalom, mladim i obrazovanim avanturistom kojeg je zaposlio njegov otac.

Barbara i Asdrubal se ludo zaljube, no zatim Barbara osjeti gorčinu života. Pobunjenici opsjednu brod Barbarinog oca te ubiju njega i Asdrubala. Nemoćna djevojka postaje laki plijen te biva silovana. Polumrtvu, fizički i psihički uništenu djevojku, spasi Eustaquia koja Barbaru nauči tajnama crne magije. Odrastavši u mržnji, Barbara postaje moćna veleposjednica koja ne preže ni pred čim kako bi ostvarila svoje ciljeve. Zavodeći mnoge i potom ih uništavajući Barbara dolazi na glas opasne žderačice muškaraca. No nakon dugo godina pljačkanja, izdaje i zla dolazi i vrijeme naplate, a odvjetnik Santos Luzardo će biti taj koji će prisiliti Donu Barbaru da plati za sva svoja zlodjela.

LIKOVI

Dona Bárbara (Edith González)
Godinama je Dona Barbara sijala strah među muškarcima i lokalnim stanovništvom te provodila svoj zakon. Njena ambicija i želja za osvetom nemaju granica čak i kada se radi o njenoj vlastitoj kćeri. Njena fatalna ljepota je oružje kojim Barbara osvaja muškarce i gospodari svojim krajem. Ona je gospodarica Araucae, a nema životinje koja može pobjeći iz njenog vlasništva kao ni čovjeka koji može izbjeći njenu okrutnost. Sve što ne može dobiti silom, ona postiže crnom magijom koju je naučila nakon svoje životne nesreće. Santos Luzardo je jedini koje će uspjeti pripitomiti Barbaru.

Santos Luzardo (Christian Meier)
Santos je ostavio grad i obećavajuću budućnost pravnika kako bi zadovoljio pravdu svoje djedovine. Kada shvati kako su korupcija i zlo koje ga okružuju djelo Barbare, učinit će sve da spriječi njenu zlobu. S inteligencijom i kulturom Santos predstavlja civilizaciju koja je potrebna području koje je pokorila Barbara. Santos također ima svoju Ahilovu petu –Mariselu mladu djevojku čije plemenito srce postane njegova najbolja životna lekcija i budućnost.

Marisela Barquero (Génesis Rodríguez)
Marisela je dijete Barbare i Lorenza Barquerea koja mora podnositi teret Barbarine reputacije. Odrasla je kao divlja životinja u džungli nadajući se kako će jednog dana upoznati novi svijet. Njen divlji duh i plemenita duša osvojit će srce Santosa Luzarda. Boreći se za ljubav svog života Santosa, Marisela će postati meta majčine mržnje.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju