Joan se trudi potisnuti svoj dar – komuniciranje s Bogom.

Kako će joj to uspjeti saznat ćemo u novoj sezoni serije "Dodir s neba".

(Joan of Arcadia), SAD, 2004., serija
2.sezona
Autor serije: Barbara Hall
Redatelji: Jack Bender, Josh Brand, Timothy Busfield, Steve Gomer, James Hayman

ULOGE:
Joe Mantegna ... Will Girardi
Mary Steenburgen ... Helen Girardi
Amber Tamblyn ... Joan Girardi
Jason Ritter ... Kevin Girardi
Michael Welch ... Luke Girardi

U drugoj sezoni tinejdžerica Joan Girardi i dalje komunicira s Bogom. Joan se u novim nastavcima bori sa zahtjevima svoje obitelji i životom u novom gradu te savjetima koje dobiva od Boga. Nakon povratka iz ljetnog kampa u kojem su je liječili od njezinih 'priviđenja', Joan je sretna što je izliječena, međutim Adam (Chris Marquette) sumnja u njene sposobnosti. Dok se Kevin bori s tužbom, Helen nastavlja tražiti dublji smisao života, a mlada junakinja Joan u Adamu potraži utjehu od njezinih novih susreta s višom silom.

NAGRADE:
- 2005. godine serija je nominirana za nagradu 'Emmy' u kategoriji gostujuće glumice (Cloris Leachman)
- serija je 2004. godine nominirana za Zlatni globus u kategoriji najbolje ženske uloge u televizijskoj drami (Amber Tamblyn)
-2004. serija je trostruko nominirana za nagradu 'Emmy'
-2004. godine serija je dobila nagradu 'People's Choice Award' za omiljenu televizijsku dramsku seriju
-2004. godine serija je dobila nagradu 'Golden Satellite' za najbolju sporednu gostujuću ulogu (Mary Steenburgen)
-2004. godine serija je dobila nagradu 'Young Artist' za mladog glumca (Michael Welch)
-2004. godine serija je dobila 'Humanitas Prize' za pilot epizodu autorice (Barbara Hall)
-2004. godine serija je dobila nagradu 'ASCAP' za najbolju televizijsku seriju
-2004. godine serija je dobila nagradu 'Saturn' za najbolju glumicu (Amber Tamblyn)

ZANIMLJIVOSTI O SERIJI

Zanimljiva je činjenica da se lik Joaninog oca Willa Girardija nalazi na četrdesetom mjestu TV vodiča za pedeset najboljih TV očeva svih vremena. U gruboj verziji scenarija, Joanina obitelj se trebala prezivati Delaney umjesto Girardi. Samom liku Joane Girardi nisu predviđali dug vijek trajanja, no djevojčica koja ima sposobnost komuniciranja s bogom brzo je osvojila srca gledatelja i kritičara, dok je mlada glumica Amber Tambly zaradila i nominaciju za Zlatni globus. Kreatorica serije 'Dodir s neba' Barbara Hall napisala je scenarij za pojedine epizode proslavljenih serija poput 'Žene američkih vojnika', 'Hitna služba' i 'Odletjet ću', a napisala je i scenarij za nekoliko sezona serije 'Sutkinja Amy', a kao producentica surađivala je na kultnoj seriji 'Život na sjeveru'.

O GLUMCIMA

AMBER TAMBLYN -Joan Girardi
Amber Tambly je rođena 14. svibnja 1983. godine u Kaliforniji. Amber je druga najmlađa glumica koja je bila nominirana za nagradu 'Emmy' u kategoriji glavne glumice. U dobi od 10 godina Amber je zapela za oko agentu u izvedbi 'Pipi Duge Čarape'. Za ulogu Joan u seriji 'Dodir s neba' Amber je 2004. godine nominirana za Zlatni globus i Emmy. Amber je najpoznatija po svojoj ulozi u seriji 'General Hospital' za koju je 2000. godine dobila i nagradu 'Young Star'. U njezin televizijski opus spadaju uloge u serijama 'Buffy ubojica vampira', 'CSI: Miami' te 'Bostonsko pravo'. Ostvarila je i u uloge u filmovima 'Live Nude Girls' te u filmu 'Johnny Mysto: Boy Wizard'.

JOE MANTEGNA - Will Girardi
Joe Mantegna je rođen 13. studenog 1947. godine u Chicagu u Illinoisu. Ovaj glumac posudio je glas liku Debelog Tonyja u popularnim 'Simpsonima'. Joe je 1999. godine nominiran za Zlatni globus, a ostvario je mnogobrojne uloge, među kojima je i nominacija za nagradu Emmy 2007. u seriji 'Zbogom, bivši!'. Joe Mantegna dobio je nagradu 'Tony' za ulogu u predstavi 'Glengarry Glen Ross'. U filmski opus ovog glumca spadaju filmovi poput 'Mantegna Celebrity', 'Kum III', 'An Eye for an Eye'. U njegov televizijski opus spadaju filmovi 'State of Emergency' te 'My Little Assassin' u kojem je tumačio ulogu Fidela Castra.

MARY STEENBURGEN - Helen Girardi
Mary Steenburgen je rođena 08. veljače 1953. godine u Newportu u Arkansasu. Ova glumica dobitnica je Oscara za ulogu Lynde Dummar u filmu 'Melvin and Howard', a za istu ulogu je 1981. godine dobila i 'Zlatni globus'. U filmski opus ove glumice spadaju filmovi 'Povratak u budućnost 3', 'Philadelphia', 'Što muči Gilberta Grapea' te 'Piknik'.

JASON RITTER - Kevin Girardi
Jason Ritter je rođen 17. veljače 1980. godine u Los Angelesu u Kaliforniji. Jason je sin glumaca Johna Rittera i Nancy Morgan te unuk poznatog filmskog kauboja Texa Rittera. Jason je diplomirao na 'New York University's Tisch School of the Arts'. Ovaj mladi glumac je ostvario i gostujuće uloge u serijama 'Naši najbolji dani' i 'Zakon i red'. Ostvario je i nekoliko uloga u kazališnim predstavama poput 'The Beginning of August' i 'The Distance from Here'.

MICHAEL WELCH - Luke Girardi
Michael Welch je rođen 25. srpnja 1987. godine u Los Angelesu u Kaliforniji. Michealova prva uloga bila je u serije 'Frasier' 1998. godine. U njegov televizijski opus spadaju i gostujuće uloge u serijama 'Malcom u sredini', ' Chicago Hope', 'CSI', 'Sutkinja Amy', a zbog svoje sposobnosti interpretiranja raznih naglasaka Michael je glumio dječaka iz Velike Britanije u seriji 'U sedmom nebu'. Michael je posudio svoj glas za mnoge crtane junake. Ovaj glumac je glumio u oba filma popularne sage o vampirima 'Sumrak' i 'Mladi mjesec' i to u ulozi Mike Newtona. Za ulogu u seriji 'Dodir s neba' Michael je 2004. godine dobio nagradu 'Young Artist'.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju