Ellen sanja napad i probudi se u svom uredu, kamo Patty dođe na sastanak. Nakon što Patty to nakratko pokuša saznati, Ellen blefira da je od hakera kupila podatke o Princefieldu, a Patty ne da do znanja da ih zapravo ona ima.

5. sez., 5. Ep. - 18. svibnja

Ellen sanja napad i probudi se u svom uredu, kamo Patty dođe na sastanak. Nakon što Patty to nakratko pokuša saznati, Ellen blefira da je od hakera kupila podatke o Princefieldu, a Patty ne da do znanja da ih zapravo ona ima. Dok Ellen pokušava naći hakera, Patty dozna da je Princefieldov direktor surađivao s istražiteljima Komisije za vrijednosnice i burzu. Dužnosnik komisije prizna da ima snimke razgovora Naomi Walling.

Patty mu zaprijeti da nađe snimke Naominih razgovora s McClarenom ili će u priopćenju za javnost izjaviti da je komisija znala za insajdersko trgovanje, ali nije ništa poduzela. Ellen dogovori sastanak sa sucem Gearheartom na kojem Beth Kim dokaže da je Patty kupila podatke. Patty ih preda. Ellen ponovno ima noćnu moru i budi se u svom uredu. Patty posjeti oca na samrti u domu za starije. Starac ponudi da će staviti Patty u svoju oporuku. Ona odbije i kaže mu da nikad više ne kontaktira s njom.

>>>> Opasna igra, 25. - 27. svibnja


5. sez., 6. Ep. - 19. svibnja

Ellen i dalje ima uznemirujuće snove o svome pokojnom zaručniku. Poslije joj se učini da vidi muškarca koji ju je pokušao ubiti prije nekoliko godina. Psihijatrica joj preporuči da odustane od parnice. U odvojenim razgovorima s Patty i Ellen, Thomas Weld, koji je odsjeo u sobi do Naomi Walling, kaže da nije čuo svađu iz susjedne sobe, što ne ide u Pattynu korist. Ellen inzistira i obećava da neće razotkriti Welda koji je u hotelu održavao vezu. Naomin bivši šef suoči se s njezinom kćeri Rachel, zbog čega ona želi odustati od tužbe. Poslije joj se obrati McClaren, koji je uvjeri da sasluša i njegovu stranu priče. U svojoj je verziji manje agresivan, a njegova sramežljivost i iznimno loše društvene vještine dovode do nesporazuma.

Premda njegovo ponašanje jest napastovanje, pokušao je biti zavodljiv i uporan, a ne agresivan. Preuzima odgovornost i Rachel kaže Patty da prihvati nagodbu. Ellen je iznenađena jer joj McClaren nije rekao da je ponudio nagodbu. U međuvremenu Kate kaže Ellen da ima nedovršena posla s Patty. Tijekom ispitivanja Patty suoči Welda s novim dokazima. Weld prizna da je čuo kako McClaren psuje i prijeti Naomi. Njegov je slikoviti opis uvjerljiv. Kad Rachel vidi snimku, odmah odbije nagodbu. Otkrije se da je Weldov iskaz bio rezultat Ellenine ucjene uz Pattynu potporu – obje su htjele sabotirati nagodbu kako bi predmet došao na sud. Ellen je ucijenila svjedoka kako bi osigurao inkriminirajuće dokaze, a Patty pristala na to da iskaz neće biti iskorišten na sudu.


5. sez., 7. Ep. - 20. svibnja

Channing dozna za smrt hakera Samuraja 7. U međuvremenu Patty i Ellen idu na Sveučilište Maine ispitati dr. Leeja Collinsa, računalnog stručnjaka koji je pregledao Princefieldove servere. Chris Sanchez, koji sada savjetuje ratne veterane, sazna da vojska rutinski propisuje antidepresive vojnicima s PTSP-om preko chata i šalje ih natrag u borbu bez prethodnog susreta s liječnikom u četiri oka. Chris želi da Ellen to proslijedi Channingu. Channing se nađe s Beth Kim, djevojkom Samuraja 7, koja mu kaže da su se Ellen, Gitta i Patty susrele sa Samurajem 7 iza Channingovih leđa. Rutger Simon sastane se s velikim donatorom mcclarenoveistine, opiše mu podatke koje je odao Samuraj 7 i kaže da im sada obje strane u parnici imaju pristup. Tvrdi da je Princefield istraživao Naomi Walling davno prije nego što se obratila McClarenu te da je Princefieldov direktor Bennett Herreshoff predao nalaze Komisiji za vrijednosnice i burzu.

U Maineu, dr. Collins kaže Patty i Ellen da su Naomini privatni podaci ukradeni s njezina laptopa koji je hakirao netko veoma stručan, možda McClaren ili Samuraj 7. Patty zbog snježne mećave pozove Ellen da se ukrca na njezin privatni avion, što Ellen prihvati. McClaren se sastane s bivšim šefom Naomi Walling, Bruceom Daviesom, kako bi otkrio što zna te mu kaže da je Princefieldov direktor Herreshoff istraživao i Daviesa i Naomi. Davies kaže da je Herreshoff pomogao oko osnivanja Fonda 23 radi insajderskog trgovanja. Ništa ne vodi do Herreshoffa koji nije imao motiv za ubojstvo Samuraja 7. Davies napiše ime čovjeka koji mu je davao povlaštene podatke koji su doveli do insajderskog trgovanja. McClaren poslije kaže Rutgeru ime muškarca koje je dobio od Daviesa. To je Helmut Torben, donator s kojim se Rutger upravo sastao. Patty na aerodromu kaže da unatoč neslaganjima ona i Ellen imaju mnogo toga zajedničkog. Ellen tvrdi da je jedini razlog zašto su jedna drugoj i dalje u životu to što je Patty stvorila slučaj McClaren kako bi spriječila Ellen da svjedoči. Patty pita Ellen što najgore zna o njoj. Bijesna, Ellen kaže da je Patty luda i podsjeti je kako je priznala da je naručila Ellenino ubojstvo. Patty to zaniječe i tvrdi da je, budući da joj je Ellen prijetila pištoljem, samo rekla ono što je Ellen željela čuti kako bi je pustila.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju