Nakon slučaja High Star Ellen otvara vlastiti odvjetnički ured i, Patty smatra, traži razvikan slučaj kojim će se afirmirati. Ellen istodobno svjedoči protiv Patty u Michaelovoj parnici za skrbništvo.

5. sez., 1. Ep. - 11. svibnja

Nakon slučaja High Star Ellen otvara vlastiti odvjetnički ured i, Patty smatra, traži razvikan slučaj kojim će se afirmirati. Ellen istodobno svjedoči protiv Patty u Michaelovoj parnici za skrbništvo. U međuvremenu se Naomi Walling (Jenna Elfman), brokerica u banci Princefield Investment, obrati Channingu McClarenu (Ryan Phillipe), osnivaču web-stranice na kojoj anonimni zviždači mogu objavljivati podatke, s namjerom da razotkrije nezakonite aktivnosti u svojoj tvrtki. McClaren, sluteći potrebu za pravnom zaštitom, traži Pattyn pravni savjet, ali ga ona odbije zastupati i preporuči mu Ellen. Ellen se poslije sastane s McClarenom i dvoji bi li prihvatila posao nakon što dozna da ju je Patty preporučila. Nakon što su joj obećali anonimnost, Naomi oda podatke o Princefieldu, ali u kodiranoj objavi nekako procure i njezini privatni mailovi koji razotkriju njezino ime i ljubavne veze s više visokorangiranih brokera s Wall Streeta. Zbog toga se njezin život počne raspadati.

Naomina kći Rachel, maturantica, obraća se Patty za pomoć kako bi tužila McClarena zbog objave podataka, ali Naomi ne dopušta podizanje tužbe. Naomi iste noći ubiju dvojica nepoznatih muškaraca koji insceniraju samoubojstvo u kojem si Naomi prereže vene u kadi. Naominu smrt proglase samoubojstvom i Patty tuži Channinga McClarena zbog skrivljene smrti. Patty dovodi u pitanje Ellenino svjedočenje u Michaelovoj parnici za skrbništvom, što primora Ellen na tešku odluku: svjedočiti protiv Patty u vezi sa skrbništvom ili prihvatiti McClarenovu ponudu da vodi slučaj protiv Patty. Ellen odluči prihvatiti McClarenov slučaj i uvjeri Michaela da odgodi ročište za skrbništvo. Mentorica i učenica pripremaju se suočiti na sudu.


5. sez., 2. Ep. - 12. svibnja

Channing McClaren u središtu je medijske pozornosti kad javno izjavi da nije namjeravao razotkriti Naomin privatni život. Patty i Ellen suoče se na sudu. Ellen sumnja da sudac favorizira Patty. Zagonetna žena koja se zove Kate Franklin obrati se Ellen s ponudom da bude njezina nova suradnica. Ellen otkriva da je Kate radila za Patty prije 20 godina. Kako bi ispitala njezinu lojalnost, šalje je Patty sa zahtjevom da udvostruči Elleninu ponudu.

Patty pada u zamku i pokuša zaposliti Kate. Načuvši Pattyn razgovor, Kate potvrdi Ellenine sumnje u vezi sa sucem. Ellen zaposli Kate i ucijeni suca. Istodobno, privatni istražitelj koji radi za Ellen nađe dokaz da se Naomi sastala s Channingom, suprotno Channingovim tvrdnjama. Nakon što se sudac izuzme sa slučaja i preuzme ga drugi, Ellen otkrije da je Patty sve orkestrirala: sudac je presuđivao u Elleninu korist pa je Patty manipulirala njome da misli suprotno kako bi slučaj preuzeo drugi sudac skloniji Patty.


5. sez., 3. Ep. - 13. svibnja

Ellen pita Channinga o videosnimci iz hotelskog hodnika gdje se navodno sreo s Naomi. Priznaje da se dvaput sreo s Naomi, jedanput u Rimu i drugi put u hotelskoj sobi kratko prije njezina samoubojstva. Tvrdi da su razgovarali samo o dogovoru i da se između njih ništa nije dogodilo. Zbog toga Ellen ispita Rachel Walling koja ima drukčiju priču. Njezina se majka dvaput sastala s Channingom, ali su se prvi put poseksali, dok ju je drugi put pokušao silovati. Kao dokaz ima Channingovu oštećenu tabakeru koju je bacio u zid prijeteći njezinoj majci. Nakon nekoliko dana kad se činilo da je poražena, Ellen pita Rachel o posljednjem telefonskom razgovoru s majkom.

Rachel kaže da ju je majka nazvala i da su kratko razgovarale o tome koliko vole jedna drugu te da su se pozdravile. S pomoću ispisa koji pokazuju da je posljednji poziv trajao samo dvije sekunde, Ellen dokaže da Rachel možda laže o svemu što navodno zna o majci. Nakon što uspješno ispita Rachel, Ellen slavi s Chrisom, no prekine ih njezina uplakana majka. Na kraju se Ellenina nova suradnica Kate Franklin pojavi u Pattynu stanu i kaže joj da „on“ umire te da bi Patty napokon trebala stupiti u kontakt s njime. Muškarčev identitet i Katein odnos s Patty ostanu nepoznati.


5. sez., 4. Ep. - 14. svibnja

Patty dođe u ured i nađe unuku kako sjedi za njezinim stolom. Catherine se odbije maknuti i Patty se izdere na nju, nakon čega Ellen zamijeni Catherine. To je san koji je Patty već imala, ali ovaj put Ellen kaže: „Volim te, mamice.“ Nakon što se probudi na kauču u svome stanu, Patty se nađe sa starim prijateljem Rogerom Kastleom koji joj kaže da je u užem krugu za Vrhovni sud. Kad joj Komisija za obveznice i burzu blokira pristup Princefieldovim serverima, Patty izjavi medijima da je McClaren napastovao Naomi Walling. Bijesna, Ellen dogovori susret sa sucem Gearheartom koji objema ženama zabrani obraćanje medijima.

Kad se Ellen požali da je Patty manipulirala situacijom, sudac Gearheart se uvrijedi i kaže joj da nalog ostaje. Ellen dozna da je njezina majka napustila nasilnog muža Garyja. Patty zaposli Jakea Stahla, stručnjaka za računalno pravo. Haker Samuraj 7 kontaktira s Patty i Ellen, nudeći im prodaju podataka o Princefieldu. Patty dobije podatke kasno navečer. Ellen stigne poslije, nakon što Patty otiđe. Haker biva ubijen u trenutku kad joj treba predati podatke. Dok čita hakerove podatke o Princefieldu, Patty zaspi i ponovno sanja Ellen. Ovaj put njihov je razgovor hladniji i Patty se prisjeti Ellenine borbe za život s čovjekom koji ju je došao ubiti.

 


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju