Nedostaje vam priče sa divljeg zapada? Ništa zato, ove veljače imamo rješenje za vas!

Kauboji, saluni, plesačice, koltovi, kočije, pljačke i slične stvari... Sve ovo vam je nedostajalo i ne znate gdje više pogledati dobar film koji govori o divljem zapadu? Uvjereni ste kako više nitko ne pušta vesterne? E pa griješite, jer je ovu veljaču Nova TV odlučila posvetiti upravo vesternima!

Filmove koje smo za vas pripremili su kultni naslovi ovog žanra, a nose ih dvije legende koje su upravo vesterni i proslavili. Naravno, riječ je o Johnu Wayneu i Clintu Eastwoodu. Svake nedjelje u večernjem terminu do kraja mjeseca Nova TV vam nudi spektakl sa divljeg zapada. Nakon što ste protekle dvije nedjelje uživali u Wayneovom "Chisumu" i Eastwoodovom "Blijedom jahaču" red je na još dva filma s Clintom Eastwoodom. Prvi od njih je "Odmetnik Josey Wales", a drugi film, s kojim ćemo i završiti vestern - veljaču na našem programu, jest "Nepomirljivi". Za zadnje navedeni film, Eastwood je osvojio Osacara kao redatelj, a "Nepomirljivi" su proglašeni i filmom godine.

U svakom slučaju, znate što vas čeka do kraja mjeseca, a prije početka "Odmetnika Joseya Walesa", pročitajte njegov kratki sadržaj.

Mirni i radišni farmer iz Missourija Josey Wales (Clint Eastwood) skrbi za svoju obitelj ne sluteći crnu sudbinu koja ga čeka. Vojnici Unije u posljednjim danima američkog Građanskog rata predvođeni okrutnim Terrillom (Bill McKinney) opljačkaju Walesovu farmu, pobiju obitelj i spale kuću. Josey preživi te se priključuju suparničkoj vojsci Konfederacije. Josey se odbije predati pobjedničkoj strani te postane odmetnik.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju