Con je došao do životne prekretnice. Došao je do dobi u kojoj je prerastao prijatelje iz djetinjstva Tibora i Sama. Oni ne prihvaćaju da se kao policajac Con promijenio.

19. ep. - 26. travnja

Con je došao do životne prekretnice. Došao je do dobi u kojoj je prerastao prijatelje iz djetinjstva Tibora i Sama. Oni ne prihvaćaju da se kao policajac Con promijenio. Kada se Tibor upusti u ilegalne ulične utrke, Con ne zna gdje povući granicu, treba li doslovno slijediti pravila ili prihvatiti da je katkad bolje progledati kroz prste. U želji da postupi ispravno otuđuje se od prijatelja prijetnjom da će zaplijeniti Tiborov auto. Odnosi postaju još napetiji kada Con otkrije da Sam prodaje drogu i da je dopustio da ga Tiborova nezadovoljna djevojka Beck zavede. Vrhunac dileme dolazi kada se Tibor, napušen i ljut zbog Conove izdaje, priprema za utrku. Con se ne može natjerati da zauvijek izgubi prijatelje i odlučuje da neće reagirati, što ima tragične posljedice.

Debbie također nije sigurna gdje postaviti granice. Uporni grafiter ostavlja slogane na zgradi Metro i u susjedstvu. Con misli da se previše uzrujava zbog sitnog prekršaja, ali onda se grafiti počnu odnositi na nju. Kada Debbie i Con otkriju da je grafiter Ryan, jedan od klinaca iz Conove košarkaške ekipe, doslovno slijedi procedure i odvodi ga u stanicu zajedno s njegovom majkom. Ali taj događaj ostavlja emocionalne posljedice nakon što otkrije da Ryana njegov otac tuče. To je u kombinaciji s povratkom Johna Morgana u njezin život potiče da se zapita je li previše kruta u svojim životnim stavovima. Prvi put počinje cijeniti Skeezov bezbrižan život.

Skeez se uključio u retro glazbeno natjecanje i želi napraviti majice sa slikama svetice i kurve. Posuđuje Vickinu krunicu, a kada nestane, misli da ju je Kenworth pojeo. Naposljetku nađe krunicu, ali prije toga ga Vicki izgrdi zbog njegova stava prema njezinoj vjeri. Olivia je hladna prema Mattu nakon što je dobio odličnu kritiku za US-2-U. On joj uzvraća dok mu ona ne objasni zašto je ljuta. Smeta joj što je stano na meti medija zbog događaja s Bartletticom i Forbesom. Pomire se i dogovore da će promijeniti odnos snaga u svome odnosu.


20. ep. - 25. travnja

U Mattovu životu izbija kaos nakon što se neočekivano pojavi njegova bivša djevojka Anna. Želio se oženiti njome, ali taj je san propao kada ga je ostavila zbog drugoga. To je razočaranje ostavilo doživotne ožiljke, a sada je došla napisati članak o njemu za lokalne novine. Matt se isprva nećka, neugodno iskustvo s mladom ženom koja je koketirala s njime pokazalo mu je da se mora suočiti sa svojim demonima. Posluša Vickin savjet i pristaje dati intervju tijekom kojega otkrije strašnu tajnu koju Belinda slučajno čuje.

Kasnije te večeri Matt i Anna uz večeru počinju popravljati svoj odnos, ali zbog neočekivanog dolaska Olivije večera završava na neugodan način. Anna se osvećuje pišući članak koji optužuje Oliviju i ismijava Matta. Iako je Olivia isprva bijesna, na kraju zbog članka Olivia i Matt postaju bliskiji nego ikada, što samo dodatno razbjesni Annu. Matt i ona sukobe se zbog prošlosti i posljednjim očajničkim činom ostavlja svoj trag na Mattu i njegovu restoranu.

Conove frustracije zbog posla policajca u zajednici dodatno se povećavaju kada ne može pomoći Ryanu, problematičnom mladiću iz košarkaške ekipe kojeg otac redovito mlati. Iako se uspijeva zbližiti s Ryanom, ne može ga nagovoriti da prijavi oca kako bi ga Con mogao uhititi. To kao posljedicu ima još gore premlaćivanje. Shvaćajući da Con želi važniji policijski posao, John Morgan organizira Conu tajni nadzor.

Međutim, stvari pođu po zlu kada je Con uhićen za krađu robe koju je trebao čuvati. Riječ je o očitoj namještaljci i John ponudi da će mu pomoći, ali stavlja ga u težak položaj tražeći da obeća da neće nikomu reći – uključujući Debbie kojoj je sve to sumnjivo. Kada Debbie otkrije da Con prima prijetnje smrću, oboje shvate da je u većoj nevolji nego što je mislio. Skeez i Belinda započinju prvi zajednički pothvat – fotografsku studiju lokalnih noćnih klubova. To je uzbudljivo iskustvo koje ih dovodi na rub pretvaranja prijateljstva u nešto više od dijeljenja stana. Ali oboje se iznenade shvativši da je doista bolje da ostanu samo prijatelji.


21. ep. - 24. travnja

Kada Vicki nazove Debbi da joj pomogne na mjestu smrti djeteta, ona nesvjesno dotakne vrlo emotivnu temu za Debbie, prisiljavajući Debbie da joj otkrije tajnu. U međuvremenu, Bateson će ostvariti dobit od propadanja Johnove operacije, a na taj način otvara vrata Conovom spasenju. Bill je napadnut I otet, a Olivia je vrlo zabrinuta jer ne zna gdje se nalazi.


22. ep. - 23. travnja

Nakon što je Pete uboden u zatvoru, Olivia je slomljena i bdije pored njegovog kreveta u bolnici. Nakon što se osvijesti, on i Olivija napokon imaju priliku za pomirenjem i ispravljanjem stvari. U međuvremenu, Billa pronalaze pretučenog u podnožju zgrade Metro. On odbija dati bilo kakve informacije Debbie, koja vjeruje da će tenzije eskalirati.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju