Serija prati brojne uzbudljive pustolovine malene lokomotive koji se zove Tomica i njegovih brojnih prijatelja.

2.sez., 16.ep - ponedjeljak 3. listopada
Tomica je kod mehaničara prije nego što će odvesti školski zbor na koncert. James ga zadirkuje pa mu Tomica odluči dokazati da nije pokvaren i odjuri po zbor prije posljednje provjere. Uskoro se začuju čudni zvukovi iz Tomičine mašine. On tvrdi da je sve u redu i nastavi s vožnjom. Napokon se pokvari i osjeća se vrlo blesavo.

2.sez., 22.ep - utorak 4. listopada
Jurica je presretan što će voziti gradonačelnika Sodora na festival svjetla u škotski dvorac. Tomica, Ema i Pero također smiju ići, no prije toga moraju obaviti puno posla. Zamole Jamesa da im pomogne, no on odbije i ode na pranje. Tomica, Ema i Pero rade punom parom. Ako im James ne pomogne, mogli bi propustiti festival, no Jurica je odlučan u namjeri da ostane blistavo čist do otvorenja festivala i svojeg velikog pojavljivanja. Međutim, Juričino pojavljivanje neće biti veliko jer njegovi prijatelji neće biti ondje.

2.sez., 23.ep - srijeda 5. listopada
Kad Ivanu dosadi dostava slame, odluči potražiti važniji posao. Napusti svoju slamu i okuša se u drugim poslovima. Pokupi Tiborove turiste, no uskoro ga ometu Zvonkove krave koje mora voziti na sajam.

2.sez., 24.ep - četvrtak 6. listopada
Pero ima četiri posla: skuplja blagdansku poštu, dostavlja svjetiljke iz gradske vijećnice, vodi djecu na ljetnu zabavu i, najvažnije, vozi prtljagu gđe Hatt na aerodrom prije polijetanja aviona. Pero misli da su prva tri posla najzabavnija. Usred obavljanja tih poslova izgubi pojam o vremenu.

2.sez., 25.ep - petak 7. listopada
Gospodinu Mršaviću dostavljen je novi bicikl, ali bez zvona. Kako bi se dokazao Jurici, Ferdo odluči naći zvono. Traži ga posvuda i isprobava različite vrste zvona: kravlje, klaunovsko, školsko, no nijedno nije dovoljno dobro.

 


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju