Serija prati brojne uzbudljive pustolovine malene lokomotive koji se zove Tomica i njegovih brojnih prijatelja.

2.sez, 36.ep - ponedjeljak 24. listopada
Jednom će se sodorskom vatrogascu dodijeliti medalja za hrabrost, a Tomica odluči da će i on biti junak. Pokušava se dokazati, no kamo god pošao, uzrokuje kaos: vodeni se tornjevi ruše, a vlakovi voze pogrešnim prugama. Kad je sve riješeno, Tomica tužno uzdišući putem sretne autobus Marko koji je zapeo u blatu dok je vozio djecu na svečanost.

2.sez., 37.ep - utorak 25. listopada
Blizanci Mršavić slave rođendan, a gospodin Mršavić ih nagrađuje vožnjom u balonu. Kad Ivan čuje za to, uzruja se zato što je već postavio rođendansku zastavu i pripremio se da blizance počasti rođendanskom vožnjom. Gospodin Mršavić zamoli Ivana da doveze balon, no kako on vozi grbavom stazom, balon se odveže. Kada Ivan to vidi, namjerno se miče naprijed-nazad preko grba dok balon ne odlebdi u daljinu.

2.sez., 38.ep - srijeda 26. listopada
Zima vlada na otoku Sodoru, a Jurica pokazuje svima da je najpametniji. Kad kamiom Hektor predloži da pitaju upravitelja kakvo je vrijeme predviđeno prije nego što krenu, Jurica ne želi slušati nikoga, a kamoli kamion! Tako Jurica krene ne obazirući se na Hektorov savjet..

2.sez., 39.ep - četvrtak 27. listopada
Održava se prvi veliki festival, a Bruno će predvoditi povorku. Tomica je sretan zbog svojeg prijatelja, a kad gospodin Debeljkić Tomicu upozna s Florom, novim parnim tramvajem i kaže mu da će ona predvoditi povorku zajedno s Brunom. Tomica se zabrine. Misleći da će Bruno biti uzrujan, nastoji držati Floru podalje od festivala i vodi je sa sobom na sve zadatke.

2.sez., 40.ep - petak 28. listopada
Tomica je vrlo zaposlen i misli da može voziti naprijed i natrag brže od bilo koga. Zato ga Dizel izazove na utrku- tko će prije obići Sodor vozeći unatrag. Tomica je siguran da će pobijediti! Kako ne mogu vidjeti kamo idu, njih dvojica uzrokuju kaos po čitavom kamenolomu. Upravitelj kamenoloma nađe Tomicu i kaže mu za zastoj koji je prouzrokovao.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju