Serija prati brojne uzbudljive pustolovine malene lokomotive koji se zove Tomica i njegovih brojnih prijatelja.

2.sez., 41.ep - ponedjeljak 31. listopada
Gordan je vrlo ponosna lokomotiva koja misli da sodorsku željeznicu poznaje bolje od bilo koga. Međutim, kad odluči poći prečacem kako bi u pristanište došao prije radnika, izgubi se te ne želi nijednu lokomotivu upitati za smjer. Žurno vozeći uokolo, izgubljeni Gordan naleti na Roka te sve cjepanice skliznu i padnu na prugu kojom bi Stane uskoro trebao proći.

2.sez., 42.ep - utorak 1. studenog
Danas je rođendan gospodin Mršavića stoga Tomica i ostale lokomotive nose posebne darove za zabavu. Gospodin Krešimir će ispričati priču o brdskom čovjeku, jer to je omiljena priča gospodina Mršavića. Tomica odluči potražiti brdskog čovjeka, no zabunom doveze mljekara i mlinara.

2.sez., 43.ep - srijeda 2. studenog
Tomica mora dostaviti posebno izrađenu opeku za obnovu mosta koji se proteže preko rijeke Sodor. Kad mu kočnice počnu popuštati, prijatelji mu ponude pomoć, no Tomica je preponosan da bi je prihvatio. Projuri velikom brzinom, a zbog oslabljenih kočnica ne može usporiti te mu važna opeka počne ispadati. Međutim, od silne brige Tomica to i ne primijeti. Na napola izgrađenom mostu gotovo se dogodi katastrofa te Tomica shvati da je pogriješio.

2.sez., 44.ep - četvrtak 3. studenog
Gospodin Debeljkić kaže Peri da odveze gospođu Dijanu Klobučar na zabavu iznenađenja koja će se održati u novom paviljonu. Međutim, kada joj Pero kaže da je vodi na poseban put, ona mu kaže kamo želi da je vozi. Kako ne bi naljuti gospođu Klobučar, Pero je posluša.

2.sez., 45.ep - petak 4. studenog
Kazalište lutaka dolazi na Sodor pa Vinko uzbuđeno pita g. Debeljkića smije li on dovući vagone s lutkama. Vagoni su vrlo teški, no umjesto da prihvati Zvonkovu pomoć, Vinko ga izazove na dvoboj. Dok oni tako vuku i vuku, spojnica pukne i Vinkovponosno odvuče sve vagone, no njegove kočnice ne mogu podnijeti taj teret! Ne može se zaustaviti i zaleti se u Ivana koji vuče stvari potrebne za predstavu, a one se razlete po tračnicama.

 


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju