Matija Petrić osvojio zlatni gumb te osvanuo na drugom mjestu YouTube trending liste

Početak jedanaeste sezone Supertalenta obilježili su nastupi desetero kandidata koji su na audicijama pokazali odvažnost i želju da se njihov talent daleko vidi. Zabavne, uzbudljive i urnebesne točke osvojile su srca gledatelja, a prva audicijska epizoda Supertalenta bila je najgledaniji sadržaj proteklog vikenda na svim televizijama te najgledaniji zabavni TV program u rujnu, smjestivši se odmah iza utakmica Lige Nacija koje su također emitirane na Novoj TV. Premijeru 11. sezone Supertalenta u prosjeku je pratilo 460 tisuća gledatelja, a nastupi kandidata koji su probili led u prvoj epizodi preplavili su i društvene mreže na kojima isječci iz emisije u manje od 24 sata broje preko 800 tisuća videopregleda.


U prvoj epizodi dodijeljen je i prvi zlatni gumb koji je Matiju Petrića, 31-godišnjeg pjevača iz Slavonije, lansirao direktno u polufinale. Matijin nastup nakon emitiranja u programu Nove TV postao je hit i na društvenim mrežama te je s više od 50 tisuća pregleda osvanuo na drugom mjestu YouTube trending liste! Matija je naklonost žirija i gledatelja osvojio otpjevavši duet 'sa samim sobom', a impresivne vokalne dubine i visine pokazao je u izvedbi pjesme 'Ponoć', što je rezultiralo Fabijanovim zlatnim gumbom. „Stari moj, hvala ti na ovom brutalnom pjevanju“, rekao je Fabijan, a nakon osvajanja zlatnog gumba, Matija je poručio: „Ne znam više ni gdje sam i ni što sam. Malo je falilo da zaplačem, ali suzdržao sam se“.


Osim Matije, žiri je u prvoj epizodi pjevanjem oduševio i Paško Bradarić Šlujo koji sebe opisuje kao staru dušu u mladom tijelu – što je i pokazao izborom pjesme Franka Sinatre kojom je šarmirao žiri i vratio ih u neka stara vremena. Vesela i neustrašiva akrobatkinja Meri Toskić zaprepastila je žiri, svojom spretnošću i akrobacijama na velikim visinama. „Ovo uopće nije bila neka dječja predstava ni nastup jedne male djevojčice, ovo je bio jedan ozbiljan Supertalent nastup“, komentirala je Maja, a pozornicu su plesnim akrobacijama rasplamsali Anja i Miran, čija je ljubav prema plesu prerasla u ljubav jedno prema drugome, i tako je nastao duo Aerial Harmony. Kemija među njima itekako se mogla osjetiti tijekom cijelog nastupa, a žiri se nije mogao načuditi što sve njihova tijela – koja kao da su od gume – mogu izvesti. U poligon za trikove pozornicu su pretvorile Eva Obad i njezin pas Bura. Mnoštvom trikova koje su uvježbale razveselile su žiri i publiku i pokazale da pas doista može biti čovjekov najbolji prijatelj.
Gdje je harmonika tu je i zabava, a to je dokazao Stevan Lakatoš koji je izvedbama svojih legendarnih obrada “Ciglja u zidu” i “Darling” raspametio i rasplesao sve u studiju. Obrade koje, kako kaže – kako je pisao, tako je i prepisao – već su poznate u regiji, a nakon ovog će nastupa zasigurno postati još i poznatije. Desetogodišnji Dominik Đulabić imao je želju impresionirati žiri, a to je i uspio s točkom koja je sadržavala nekoliko različitih elemenata – od trikova i šala do oponašanja zvukova automobila i beatboxa. Veliko iznenađenje gledateljima priredio je samozatajni IT-evac Matija Hanževački koji je, kad je ušetao na pozornicu, izgledao kao sasvim običan mladić – a onda je uslijedio spektakl. Sve je počelo skidanjem majice, a nastavilo se svilom s koje je, u raznim figurama, visio sa stropa. „Bila sam oduzeta od ljepote talenta”, rekla je Martina. Titulu najsmješnijeg nastupa večeri odnio je Japanac Tonikaku koji je najavio točku koju žiri još nije vidio. Svoje obećanje definitivno je ispunio nastupom u kojem je demonstrirao niz 'golih' poza među kojima su se našli Luka Modrić, Nikola Tesla i Baby Lasagna. „Ne brini, ja to nosim“, ponavljao je Tonikaku koji se referirao na činjenicu da ipak nije potpuno gol jer nosi gaće koje je domišljato skrivao za vrijeme izvođenja poza, a njegov je nastup do suza nasmijao žiri i publiku. Unatoč tome što je zaprepastio žiri i zapalio Fabijanovu glavu, prolaz u idući krug izborio je i misteriozni kandidat Miki Dark koji je gledateljima priredio pravi vatreni show.


U smijehu, zabavi i dobrom raspoloženju završila je prva audicijska epizoda Supertalenta, a koji će se kandidati predstaviti u sljedećih osam – ne propustite doznati uskoro na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju