Sljedeće scene mogle bi uznemiriti gledatelje. Upozoravamo Vas da nikako ne pokušavate izvesti ono što ćete vidjeti.

Došao je u Hrvatsku kako bi pokazao svoj talent u Supertalentu. Prije svega Maja je pohvalila njegov styling koji je jedinstven i upečatljiv. Dan je najavio da će pokušati izvesti nemoguće, ali nitko nije očekivao ono što je uslijedilo. Prvo je sve šokirao kada je progutao mač, ali to nije bilo sve.

Za drugi dio točke uključio je i žiri Supertalenta – morali su izabrati što će sljedeće progutati: vijugavi mač ili zakrivljeni mač ili pila?! Samo što ni onda nije sve bilo jednostavno, odlučio je sve navedeno progutati, a u zadnjem trenutku je i Maja izvela nemoguće. 

Za kraj Dan je pripremio iznenađenje i za Fabijana, zajedno su izašli na pozornicu te po tko zna koji put izveli nemoguće

Ono što je zaokružilo njegov nastup je i njegova životna priča i poruka koju imao za sve. Njegova borba s rakom s kojom se nosi nije ga spriječila u tome da živi svoj život punim plućima.

Njegova životna priča itekako je impresivna.

Svestrani Amerikanac Dan Meyer ima vrlo zanimljiv put do svog talenta. Prvih 20 godina svog života Dan se borio s velikom anksioznošću, a u školi su ga zbog toga tukli i vrijeđali. On je samo sanjao kako će posjetiti razna mjesta i jednog dana moći raditi ono što druga djeca ne mogu te učiniti nešto nevjerojatno sa svojim životom. 1997., kad je imao 40 godina, prvi put je vidio da netko guta mačeve. Saznao je da na svijetu ima samo desetak gutača mačeva, upoznao ih je, no nisu svi bili spremni pomoći, a neki su ga čak i odgovarali od te opasne zanimacije. No, on je bio ustrajan i vježbao je 10-12 sati dnevno pune četiri godine i nakon desetaka tisuća neuspjelih gutanja, uspio je prvi put progutati mač. Sada se time bavi već 25 godina i posjetio je 55 zemalja. U svojoj kolekciji ima 350 mačeva i drži 40 svjetskih rekorda.

Mora pomicati unutarnje organe kako bi do kraja mogao progutati mač, a najviše ih je odjednom progutao čak 29. Unazad godinu dana, dijagnosticirana su mu dva tumora. „Borim se s rakom i nadam se da ga mogu pobijediti. U suprotnom, nastavit ću živjeti život punim plućima, iskoristiti svaku priliku i živjeti svaki dan kao da mi je posljednji“, otkiva Dan. Njegov je moto da živi život punim plućima i u tome ga nitko ne može obeshrabriti. Općenito, u svemu što radi, kaže da uopće nije bitan on – bitno je da prenese ljudima poruku da ništa nije nemoguće.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju