Vinko Dragović: „Kad sam radio prvo pivo, supruzi sam razbio štednjak“

Uspješni projekt ''Startaj Hrvatska'' koji podržava male poduzetnike u njihovim velikim snovima, vraća se s novom, uzbudljivom sezonom. Osam poduzetnika iz cijele Hrvatske u njoj će predstaviti svoje jedinstvene proizvode, a već u nedjelju 20. listopada u prvoj epizodi upoznat ćemo Vinka Dragovića, strastvenog pivara iz Doline Neretve. On će predstaviti svoje craft pivo Brewville. Njegov put od hobija do ozbiljne poslovne prilike bio je ispunjen izazovima, ali i velikom ljubavlju prema rodnom kraju. Upravo ta ljubav prema Dolini Neretve inspirirala ga je da kroz svoj proizvod ispriča bogatu povijest toga kraja.

''Smatram da sam osmislio proizvod koji će ljudi zavoljeti, ali i koji će ispričati priču o Dolini Neretve, čija povijest seže daleko u prošlost'', ističe Vinko.

Gledatelji će imati priliku otkriti kako je njegova ljubav prema pivarstvu prešla iz hobija u uspješan posao, unatoč brojnim izazovima te koje je priče iz povijesti svoga kraja uvrstio na etikete bočica piva.

Iako je Vinko krenuo skromno, kuhajući pivo kod kuće, prvi pokušaji nisu prošli glatko. Prva piva koja je skuhao u stanu u kojem živi sa suprugom Brankom i dvoje djece, nisu bila uspješna. „Supruzi sam razbio štednjak, a pivo je smrdjelo“, prisjetit će se Vinko ove anegdote u prvoj epizodi emisije ''Startaj Hrvatska''. No, unatoč početnim neuspjesima, nije odustao.

Vinkova craft piva Brewville, kao i proizvodi ostalih kandidata nove sezone naći će se uskoro na policama velikog trgovačkog lanca SPAR Hrvatska. Već u srijedu 16. listopada svi kandidati nove sezone "Startaj Hrvatska" imat će jedinstvenu priliku predstaviti svoje inovativne proizvode javnosti, neposredno nakon što ih po prvi puta ugledaju police trgovina.

Ovaj uzbudljiv događaj održat će se u zagrebačkom hipermarketu Interspar, u City Centru West, gdje će posjetitelji imati priliku upoznati se s proizvodima i razgovarati s poduzetnicima koji stoje iza njih.

Ne propustite prvu emisiju ''Startaj Hrvatska'' 20. listopada od 16 sati s inspirativnom pričom Vinka Dragovića koji stoji iza craft piva Brewville te doznajte po čemu je njegovo pivo posebno.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju