Ples sa zvijezdama

Domaća produkcija

Lucija i Marko

Plesni par

LUCIJA LUGOMER I MARKO ŠAPINA

Lucija Lugomer je najpoznatiji hrvatski plus size model. Hrvatskoj javnosti postala je poznata upravo po svojoj promociji pozitivnog odnosa prema vlastitom tijelu. Živi u Zagrebu, pohađala je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu smjer aranžer i scenograf te glazbenu školu Blagoja Berse pjevajući i svirajući klavir. Završila je i smjer medijskog tehničara na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu. Neko vrijeme provela je i u Zagrebačkom kazalištu mladih te se devet godina bavila sinkroniziranim plivanjem u kojem se od svih isprobanih sportova u životu najviše ostvarila. U fokusu njenog djelovanje je osvještavanje žena po pitanju njihovog izgleda - da se svaka žena dobro osjeća u svom tijelu, da ga zavoli baš onakvo kakvo ono je, sa svim promjenama kroz koje prolazi u kojem god periodu života bilo. Inspiracija je tako mnogima, pa i u modnom smislu, a zbog svog posla Lucija je postala zvijezda društvenih mreža, s velikim brojem pratitelja. Lucija je i izvan granica Hrvatske uspjela ostvariti neke zavidne uspjehe, a jedan od njih je i poziranje za Talijanki Vogue, suradnju je ostvarila s britanskim Daily Mailom te američkim Allureom i ABCnewsom.

Lucija voli ples, glazbu i crtanje, slobodno vrijeme voli provoditi i u kuhinji otkrivajući recepte iz različitih dijelova svijeta tako da nerijetko podijeli i pokoji recept na društvenim mrežama. Majka je dvogodišnjeg sinčića.

Sportskim standardnim i latinskoameričkim plesovima Marko se počeo baviti 2008. godine, te od tada sve do danas odlazi na plesne turnire i ulaže u plesno obrazovanje. Iza sebe ima 15 godina aktivnog natjecateljskog staža u latinskoameričkim i standardnim plesovima i 12 godina rekreativnog bavljenja hip hop-om.

Od značajnijih rezultata do sada Marko izdvaja ulazak u finale na državnom prvenstvu 2015. godine u kombinaciji 10 plesova na kojem je osvojio šesto mjesto, a na istom tipu natjecanja 2018. godine u finalu s plesnom partnericom osvaja 5. mjesto. 2017. godine bili su drugi par na rang listi. U rujnu 2018. se po prvi puta ikada natjecao na hip hop natjecanju gdje je osvojio treće mjesto. Marko je u svojoj karijeri slagao koreografije za mladence, hip hop koreografije u animaciji, u paru i timske, kao i koreografije za show u latinskoameričkim i standardnim plesovima. Konstantno se educira na području svih stilova plesa putem privatnih sati i stručnih plesnih seminara, te na području rada s ljudima. Od 2011. do 2021. radio je posao i turističko-plesnog animatora diljem Jadrana. U prosincu 2013. počinje plesati s Anjom Alispahić koja je tada bila poprilično nova u plesu, ali ne i sportu. Kao bivša reprezentativka u sinkroniziranom plivanju, radna navika nije nedostajala pa su sukladno tome jako brzo napredovali. Na prvom turniru su Anja i Marko osvojili svoju prvu zlatnu medalju, koja zahvaljujući trenerima i trudu nije bila zadnja. Od 2014. do danas su nebrojeno puta nastupali na prekrasnim terasama hotela našeg Jadrana kao plesači latinskoameričkih plesova, tijekom čega su pronašli veliku ljubav prema zabavljanju publike i približavanju plesa kao opuštenog i jako zabavnog sporta.


Zanimljivosti

X