Pobjedu u 'Plesu sa zvijezdama' odnijeli Marco Cuccurin i Paula Tonković

Od 13 senzacionalnih parova koji su u domove gledatelja svake nedjelje donosili plesnu čaroliju, u velikoj završnici laskavu titulu pobjednika 'Plesa sa zvijezdama' odnijeli su Marco Cuccurin i Paula Tonković. Gledatelje, koji su svojim glasovima presudili o njihovoj pobjedi, oduševili su uigranim koracima u plesovima samba, paso doble i freestyle koje su izveli u finalnoj emisiji.

„Meni ovo još nije realno i neće biti još dugo. Prije svega ovo je zaslužila Paula i zbog nje sam sretan. Drago mi je da je dobila pehar“, rekao je Marco nakon pobjede, a Paula dodala: „Da nema tebe ne bi bilo ništa, Marco. Nećemo sve pripisati meni, hvala tebi“.

U finalnoj epizodi 'Plesa sa zvijezdama', koja je s ostvarenih 38 posto udjela u gledanosti bila najgledaniji sadržaj na svim televizijama u nedjelju, nastupile su zvijezde Daria Lorenci Flatz, Frano Ridjan i Marco Cuccurin s mentorima Ivanom Jarnecom, Gabrielom Pilić i Paulom Tonković. Svaku minutu veličanstvene završnice u prosjeku je pratilo gotovo pola milijuna ljudi, a dosegnula je gotovo milijun gledatelja. Napetost i neizvjesnost oko pitanja koji će par odnijeti pobjedu osjetila se do samoga kraja, naročito jer su od žirija ukupnim zbrojem za tri plesa svi plesni parovi dobili isti broj bodova, pa su završnu riječ imali upravo gledatelji.
 

Finale su natjecatelji otvorili zajedničkim plesnim brojem, a potom je svaki par izveo tri individualne koreografije. Prvi su pred publiku i žiri izašli Daria i Ivan koji su finale otvorili dinamičnom paso doble koreografijom. „Divno mi je bilo gledati kako si, dok te još nisu snimali, zatvorila oči. Super mi je kako tebi dobro stoje ovi karakterni plesovi“, kazala je Franka te primijetila da se kod Darije malo vidjela trema. Međutim, Ciboci se nije složio te dao veliku pohvalu Dariji: „Ova tvoja rebra su napokon sjela na svoje mjesto“, a Igor je zaključio da je Daria „glasno i jako“ ušla u finale. „Ti si jedina ženska zvijezda u finalu“, komentirala je Larisa te rekla da upravo Daria brani ženske boje, a paso doble Dariji i Ivanu ukupno je donio 38 bodova. Njihov drugi ples bio je tango koji je Dariji posebno dojmljiv jer je, kaže, doživjela emocije poput onih na predstavi. Tangom su pokazali kako i zašto su zaslužili biti u finalu i ostavili su srce na plesnom podiju. Komentari žirija su bili odlični, baš kao i ocjene, pa im je taj ples donio maksimalnih 40 bodova. Za treći ples, Daria i Ivan izveli su freestyle kojim su osvojili 39 bodova žirija.


Za svoj prvi nastup u finalu Frano i Gabriela plesali su valcer kojim su impresionirali žiri i publiku. „Ja bih tebi dala još jedan nadimak. Nisi plesni mačak, nego plesni macan“, kazala je Larisa Frani dodajući da su on i Gabriela savršen plesni par. „Prvi ples si odradio skroz mirno i prepušteno, uživajući u svakom pokretu“, komentirala je Franka, a komplimentima se pridružio i Ciboci koji je dodao: „Najbolji desni okret ove sezone“. Za inovativni valcer Frano i Gabrijela osvojili su ukupno 39 bodova. Za drugi nastup izveli su rumbu za koju su ukupno osvojili visokih 40 bodova. U trećem, freestyle, krugu bili su precizni i usklađeni, a spojem tradicije i modernog ostavili su sve bez riječi te od žirija dobili 38 bodova.


Prvi ples Marca i Paule u finalu bila je energična samba. „Od Barbi i Kena, do Tarzana i Jane“, komentirala je Larisa, oduševljena njihovim transformacijama. „Trebali su te zvati Marco Kukovi“, kazao je Igor i dodao da je ples bio „sočan i fantastičan“, dok je Franku ugodno iznenadio odabir sambe za finale koja je Marcu i Pauli donijela 38 bodova. Paso doble bio je njihov odabir za drugi ples, a koreografijom su zapalili plesni podij i osvojili 40 bodova. Ples kojim su Marco i Paula ovu sezonu efektno priveli kraju bio je freestyle za koji im je žiri dodijelio 39 bodova.


Osim na malim ekranima, plesna čarolija zavladala je i digitalnim kanalima Nove TV gdje je 'Ples sa zvijezdama' ukupno ostvario gotovo 15 milijuna videopregleda. Na Instagramu broj videopregleda iznosi 3,4 milijuna, a isječci na Facebooku pregledani su 6,8 milijuna puta. Plesovi su se rado pratili i na TikToku gdje su videi ostvarili 4,4 milijuna pregleda. Tijekom sezone, javljanja uživo koje je iz backstagea donosio Luciano ostvarila su gotovo 650 tisuća pregleda na Instagramu i TikToku, a novost ove sezone bio je i Fred, digitalni plesač 'Plesa sa zvijezdama'. S Fredom su gledatelji na Instagramu i TikToku imali prilike zaplesati, a ovaj jedinstveni filter vidjelo je 45 tisuća ljudi.


Izvori: UMTG, pružatelj podataka: AGB Nielsen; TG: 4+; Period: 21.5.2023.; CSHR%, AMR, AMR%, RCH; Meta Business Suite Insights, Emplifi, TikTok Analitika

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju