Ples sa zvijezdama

Domaća produkcija

Franka Batelić

Žiri

Uz plesnog mentora Ištvana Vargu, 2009. godine pobijedila je u 4. sezoni TV showa Ples sa zvijezdama.

Franka se pjevanjem bavi od svoje treće godine, kao solistica zbora "Minicantanti" s kojim je nastupila na brojnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Osvajala je brojne nagrade na dječjem festivalima, te kao solistica Župnog zbora Sv. Andrija u Rapcu sudjeluje na mnogim festivalima duhovne glazbe. Završila je osnovnu glazbenu školu za klavir, a svira i gitaru. Tečno govori talijanski, engleski, te njemački i ruski jezik. Studirala je pjevanje i skladanje na Berklee College of Music u Bostonu, a trenutno završava studij prava.  

Početak ozbiljne glazbene karijere označava pobjeda na televizijskom talent showu ''Showtime'' 2007. godine. S pjesmom Ruža u kamenu 2008. je osvojila nagradu gledatelja na Hrvatskom radijskom festivalu. Ta pjesma je osvojila i članove OGAE mreže koja okuplja četrdesetak europskih klubova ljubitelja Eurovizije, te je pobijedila u konkurenciji od 28 pjesama (iza Hrvatske je ostavila čak i Veliku Britaniju). 2009. i 2010. godine nastupila je na Hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije ''Dora'' s pjesmama "Pjesma za kraj" (3. mjesto po glasovima publike) i "Na tvojim rukama". 2011. godine izdala je pjesmu na engleskom "On Fire" i "Run", te je doživjela uspjeh izvan Hrvatske i našla se na brojnim kompilacijama house i dance glazbe u svijetu (Kontor Records). Osvojila je nominacije za novog izvođača godine za Zlatnu Kooglu i Porin. Jedan od većih ostvarenja je i Beyoncein izbor Franke za predgrupu na njezinom koncertu u Areni Zagreb 2013. godine, kao i sudjelovanje u rusko-ukrajinsko-američkoj produkciji baleta The Great Gatsby 2017. godine, gdje je bila jedina vokalna solistica, te čak dva puta kao predgrupa tada mega popularnoj britanskoj pjevačici Rita Ori.

Frankin singl iz 2017. godine “S tobom” pokazao se kao veliki pop hit, bilježeći milijune pregleda na YouTubeu. U svibnju 2018. Predstavljala je Hrvatsku na Eurosongu u Portugalu s pjesmom Crazy, te iste godine izdaje svoj prvi samostalni studijski album ''S tobom''. Od tada, svaki Frankin singl niže uspjehe i smješta se na same vrhove službene top liste. Tri godine zaredom s nizom pjesama nominirana je na Nagradi za hit godine ''Cesarica'', a s pjesmom ''Sve dok sanjaš'' osvaja nagrade za radijski hit, pop pjesmu i Hit godine 2019. Dvije godine zaredom, 2019. i 2020. osvaja nagradu za najizvođeniju pjevačicu i osvaja nagrade TopHR Music Awards. Uz Petra Grašu dijeli nagradu za izvođačicu godine Dana najbolje domaće glazbe Narodnog radija. Nedavno je ostvarila i zapažen uspjeh obradom hita Harryja Stylesa ''Watermelon Sugar'', a Frankin posljednji hit singl, u suradnji sa srpskom pop zvijezdom Sarom Jo osvojio je publiku u regiji, te bilježi visoka mjesta na  YouTube trendingu svih zemalja okolice. Zanimljivosti

X