Nakon prvog buđenja u MasterChef vili pred kandidatima je izazovan dan te prvo kuhanje u MasterChef kuhinji.

Pogledaj propušteno na  NOVATV

Kuhanja je danas pošteđen trojac koji je u prošloj emisiji imao najbolja jela u timovima chefova Stjepana Vukadina, Melkiora Bašića i Damira Tomljanovića. Tako će Ema Baniček, Tomislav Marković i Ana Marija Kutleša ostale natjecatelje s galerije gledati kako pripremaju jela i dovikivati im savjete.


Prvi uzbudljivi izazov s kojim će se morati izboriti natjecatelji bit će pripremiti jelo koje najbolje opisuje njihov karakter, a većina će se odlučiti za neko od slanih jela koje će improvizirali. Prema pravilu imat će deset minuta kako bi u dućanu pronašli potrebne namirnice te 60 minuta za kuhanje. Na tanjurima ćemo u kulinarskom obliku vidjeti razne karaktere i način na koji natjecatelji vide sami sebe.

U drugom izazovu jedan će kandidat birati tko će kuhati slana, a tko slatka jela, pa će se pojedini natjecatelji morati snaći i u vodama u kojima baš i ne plivaju dobro. Međutim, jedan od natjecatelja neće biti prvog dana prisutan u kuhinji. Naime, Marko Krznarić u vili je imao nezgodu, zapeo je nogom za prag te se ozlijedio.