Podsjetite se i zapišite!

Pred vratima je uzbudljivo finale MasterChefa, showa u kojem kandidati na zanimljiv način prezentiraju svoje kulinarske vještine, učeći pritom nove tehnike i vrijedne trikove od profesionalnih chefova.

MasterChef kandidati čuli su već brojne savjete od svojih mentora Melikora Bašića, Stjepana Vukadina i Damira Tomljanovića, a neke od njih primijenit će i u samoj završnici. Za vas izdvajamo top 5 savjeta koje su kandidati dobili od žirija i gostujućih chefova koji su im u stres testovima donosili jela koja treba rekreirati.

1. Osim termički, obrada namirnica može se raditi miksanjem, cijeđenjem, mariniranjem, dehidriranjem, fermentiranjem, a time se mogu očuvati aktivnosti enzima.


2. Ključ dobrog poke bowla je uspješan dresing.


3. Kako bi svježe komponente ostale hrskave, treba ih staviti u hladnu vodu dok se pripremaju ostale namirnice.


4. Budući da je šaran masna riba, važno je tijekom termičke obrade, istopiti mu što više masti.
5. Riječna riba se ne jede sirova zbog bakterija.


Donosimo i jedan bonus savjet za one koji vole pripremati slastice:
Sol je ključna za slastice, jer pojača okuse - u sve se može staviti sol!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju