Na večerašnjem meniju je - srednjovjekovna gozba!

Natjecatelje MasterChefa očekuje izazov koji su mnogi iščekivali – kuhanje na otvorenom, na predivnoj lokaciji Starog Grada Dubovac. Kandidati nastavljaju putovati kroz povijest, a večeras će ih putovanje odvesti u Srednji vijek. Uzbuđenje je veliko, a Doris će to najbolje izraziti riječima: „Danima već čekam kad će timski izazov i da kuhamo vani. Taj je dan napokon došao!“

Zadatak natjecatelja bit će ambiciozan – pripremiti srednjovjekovnu gozbu koja bi zadovoljila plemiće i vitezove iz tih vremena. Mentori će im objasniti težinu izazova, a Stjepan će dodati: „Našli smo zapis kako su izgledale te gozbe... Sve je to radilo stotine kuhara i tisuće konobara. Čak su ljudi jeli tuljane, delfine... Sve to trebate i vi napraviti.“

Vođe timova – Ljiljana, Eni i Gano – morat će organizirati svoje kuhare kako bi u samo dva sata isporučili dva glavna jela, četiri priloga i dva deserta. No, izazovi će biti prisutni već od samog početka. Kad sazna da će u trgovinu po namirnice morati sama i da će za to imati samo pet minuta, Ljiljana, koja ima problem s upravljanjem vremenom, kazat će: „Oni će mene pomesti metlicom“, znajući da se nalazi u poziciji zbog koje je tim lako može nominirati ako izgube. Iako će vođe timova imati pomoć suigrača koji će moći dovikivati koje im sve namirnice trebaju, Ljiljanina suigračica Zara komentirat će napetost situacije: „Ona ne raspoznaje što joj govorimo, ne zna što nam treba, ne čuje ništa.“

 

Nakon ovog dramatičnog izazova, slijede nominacije, a gubitnički tim suočit će se s neizvjesnošću odlaska u stres test. Ne propustite uzbudljivu epizodu MasterChefa, prepunu napetih trenutaka i kulinarskih bravura tijekom kuhanja u timovima na predivnoj lokaciji.

MasterChef, top 5, vikend članak NAPETO KAO I UVIJEK TOP 5 zanimljivih trenutaka koji su obilježili tjedan u MasterChef kuhinji!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju