Povuci-potegni između Renate i chefa Stjepana: "Radite toliko banalne greške!"
19.11.2025 / 08:08 / Zanimljivosti komentari
Je li Renata preopuštena ili Stjepan prestrog?
Naglasak na novom zadatku u MasterChefu ovoga puta bio je na razumijevanju ravnoteže okusa i preciznom sljubljivanju vina i mesa. Ključnu ulogu odigrao je Krunoslav, koji je odredio s kojim će mesom i vinom svaki natjecatelj raditi. Kandidati su tako dobili tri kombinacije: janjeći kotlet sa sirahom, pačja prsa uz merlot te juneći file uz cabernet sauvignon. Upravo je ta početna podjela usmjerila daljnji tijek kuhanja, uz dodatno pojašnjenje sommeliera Kristijana Harjača, koji je istaknuo važnost nijansi u sparivanju: "Sirah je najzahtjevniji ovdje jer imamo jako lijepo meso, na raspolaganju jako puno začina i možete napraviti senzaciju ili vrlo lako pogriješiti."
Na raspolaganju su natjecatelji imali 50 minuta, a atmosfera u kuhinji bila je izrazito dinamična. Pojedini kandidati koristili su tehnike koje nisu oduševile žiri jer su prije svega bile nesigurne i opasne. Više pogledajte u videu koji se nalazi na početku članka!
Nakon što je vrijeme isteklo, kandidati su u skupinama od troje donosili svoja jela stručnom žiriju i gostu sommelieru. Razlike u izvedbi bile su jasne: grupa koja je pripremala jelo s cabernet sauvignom pokazala je najviše znanja i osjećaja za sklad, dok je ekipa koja je radila s merlotom ostala ispod očekivanja.
Kristijan Harjač dodatno je naglasio širinu ovog izazova riječima: "Gastronomija nije samo hrana na tanjuru, to je puno više od toga, to je cijelo iskustvo. Da ovaj posao nije toliko izazovan, ne biste vi bili ovdje i on ne bi bio zabavan."
Sve novosti pogledajte na službenoj stranici MasterChefa!
Sve novosti MasterChefa pratite uz ponosnog sponzora Spar Hrvatska!